Foto: LETA

Kosmētikas tirgotājs "Stenders" šogad plāno paplašināt tirdzniecību Āzijas tirgū, iekļaujot arī Japānu, intervijā aģentūrai LETA atklāja "Stenders" valdes loceklis Jans Gans.

Viņš sacīja, ka lielākais "Stenders" tirgus ir Ķīnā, kur pašlaik ir 135 veikali, Latvijā - 20 veikali, vēl aptuveni 30 veikali atrodas Krievijā, Gruzijā, Ungārijā un Portugālē.

Gans atklāja, ka Ķīna pašlaik ir nozīmīgākais tirgus, bet šogad kompānija paplašinās tirdzniecību Āzijas tirgū, iekļaujot arī Japānu. Iespējams, lūkosies arī uz Ziemeļamerikas tirgu. Gans sacīja, ka Japānā ir milzīgs potenciāls tieši vannas produktu pārdošanai, jo japāņiem ir paradums iet vannā praktiski katru dienu. Tieši tādēļ Japānas tirgū ir pārstāvēti daudzi vannas produktu zīmoli.

Viņš piebilda, ka Ķīnas veiksme balstās, pirmkārt, uz produkta unikalitāti un pareizo ienākšanas laiku tirgū, otrkārt, "Stenders" Ķīnā pozicionēts kā vadošais vannas rituālu zīmols, kas bija labs fokuss kopējā tirgus piedāvājumā. "Tajā laikā, kad iegājām Ķīnas tirgū, tur attīstība bija ļoti strauja un cilvēki tieši meklēja atšķirīgas pieredzes, atšķirīgas lietas no citām pasaules vietām. Tad, kad "Stenders" ienāca, cilvēki tieši novērtēja to, ka tā ir atšķirīga un interesanta pieredze, turklāt ļoti kvalitatīva. Šis piedāvājums pilnībā atbilda pieprasījumam Ķīnā," atzīmēja Gans, norādot, ka Ķīnā "Stenders" produktiem vēl joprojām ir izaugsmes potenciāls.

Savukārt, jautāts vai "Stenders" savu veikalu tīklu gribētu paplašināt arī Eiropā, Gans atbildēja: "Pilnīgi noteikti".

"Eiropa patiesībā ir vistradicionālākais tirgus, ja skatāmies uz vannas kultūru. Tādēļ mēs pamazām gribam paplašināt savu darbību arī tur," teica Gans.

Vienlaikus Gans uzsvēra, ka ražošanu saglabās Latvijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Stenders" finanšu gadā, kas ilga no 2017. gada 1. aprīļa līdz 2018. gada 31. martam, strādāja ar 4,942 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11% mazāk nekā finanšu gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 9570 eiro, pretēji 3,582 miljonu eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā.

Tāpat vēstīts, ka par "Stenders" vienīgo īpašnieku kļuvis Kaimanu salās reģistrētais uzņēmums "CICC Ehealthcare Investment Fund". No 2016. gada 2. oktobra "Stenders" valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Ķīnas pilsone Vu Sja, bet par valdes locekļiem - Ķīnas pilsoņi Jans Gans un Džao Jans. Kompānija dibināta 2001. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!