Foto: Publicitātes foto/"Stiga RM"

Kokrūpniecības un mežsaimniecības uzņēmuma "Stiga RM" grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 85 miljoni eiro, kas ir par 57% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt grupas peļņa palielinājās 2,3 reizes un bija vairāk nekā 22 miljoni eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Stiga RM" pārstāvji norāda, ka pērn uzņēmuma kopējās investīcijas palielinājās vairāk nekā četras reizes, sasniedzot gandrīz 20 miljonus eiro. Lielākā daļa jeb gandrīz 13 miljoni eiro no pērn veiktajiem ieguldījumiem novirzīti bērza saplākšņa ražošanas attīstībai.

Tāpat uzņēmums turpināja iepirkt zemes platības visā Latvijas teritorijā, papildinot īpašumus ar gandrīz 850 hektāriem meža.

"Stiga RM" īpašnieks Andris Ramoliņš norāda, ka pērn finanšu rādītāju pieaugumu nodrošināja tālredzīgi īstenota investīciju politika, būtiskus resursus novirzot modernāku tehnoloģiju iegādei un augstvērtīgu produktu ražošanai.

"Šī gada iniciatīvas kopā ar spēcīgiem finanšu rezultātiem dod mums pārliecību par uzņēmuma biznesa modeļa ilgtspēju, tāpēc arī šogad turpināsim iepriekš iesākto virzību uz tehniski advancētāko kokapstrādes uzņēmumu reģionā," uzsver Ramoliņš.

Lai īstenotu nospraustos attīstības mērķus, ražotnes modernizācijā, tostarp jauno iekārtu iegādē un esošo tehnisko risinājumu pilnveidošanā "Stiga RM" grupa šogad plāno investēt 22,4 miljonus eiro.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka investīciju rezultātā "Stiga RM" grupa būtiski palielinās ražošanas efektivitāti, apmērus un produktu kvalitāti, kā arī stiprinās pozīcijas eksporta tirgos Eiropā, ASV un Kanādā.

Jau ziņots, ka "Stiga RM" grupa, kurā ietilpa "Stiga RM" un SIA "Stiga RM nami", 2021.gadā strādāja ar 43,813 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 78,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa pieauga 4,7 reizes - līdz 9,508 miljoniem eiro.

Savukārt mātesuzņēmums "Stiga RM" 2021.gadā strādāja ar 43,052 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 80% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 4,8 reizes un bija 9,412 miljoni eiro.

Vienlaikus "Stiga RM" grupa 2022.gadā veica reorganizāciju, grupā apvienojot piecus uzņēmumus - "Stiga RM", "Stiga RM Nami", SIA "Stiga RM Distribution", SIA "Stiga RM Transports" un SIA "Stiga RM Metāls".

"Stiga RM" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,921 miljons eiro. Kompānija pieder Andrim Ramoliņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!