Foto: DELFI

Somijas valdība ceturtdien, 19. novembrī apstiprināja valsts garantiju līdz 90 miljonu eiro apmērā 100 miljonu eiro aizdevumam "Tallink Grupp" meitasuzņēmumam "Tallink Silja Oy".

"Mēs esam ļoti pateicīgi Somijas valdībai par valsts garantiju, kas tika piešķirta 100 miljonu eiro aizdevumam mūsu meitasuzņēmumam "Tallink Silja Oy".

Kopš krīzes sākuma "Tallink Grupp" ir strādājis pie ilgtermiņa likviditātes nodrošināšanas, lai sekmētu uzņēmuma ilgtspēju šajos izaicinošajos laikos, kas radušies pandēmijas dēļ. Jau no paša sākuma esam uzsvēruši, ka mēs negaidām, lai visas "Tallink" problēmas atrisina tikai Igaunijas valdība. Šīs krīzes laikā esam saņēmuši lielu sapratni un atbalsta no mūsu kredītpartneriem, Igaunijas valsts, un šodien pieņemtais lēmums par Somijas valdības garantiju palīdz nodrošināt mūsu nākotni," sacīja "Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene.

Jau ziņots, ka septembra sākumā "Tallink Grupp" uzsāka kolektīvās atlaišanas procesu dažādos grupas meitas uzņēmumos.

2020. gada 3. ceturksnī, kas normālā situācijā uzņēmumam ir sezona ar augstāko aktivitāti, "Tallink Grupp" neauditētie neto zaudējumi sasnieguši 23,9 miljonus eiro (salīdzinājumam – 2019. gada 3. ceturksnī uzņēmuma peļņa veidoja 54,6 miljonus eiro).



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!