Tautas partija valsts a/s "Latvenergo" pilnvarnieka amatam ir izvirzījusi SIA "PP komerccentrs" valdes priekšsēdētāju Margaritu Brikmani, ar kuru jau ir parakstīts pilnvarojuma līgums.
Brikmane ir arī Muitas brokeru asociācijas valdes locekle.

Līdzšinējais Tautas partijas izvirzītais pilnvarnieks Uldis Pīlēns ir atteicies no pilnvarnieka amata pienākumu pildīšanas, kā iemeslu minot to, ka par viņu kā amatpersonu ir vairāki pretrunīgi tiesas spriedumi. Pīlēns ir apturējis arī savu darbu "Latvenergo" padomē.

Jau ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Liepājas nodaļa uzskata, ka Liepājas uzņēmējs Uldis Pīlēns, atrazdamies divos amatos vienlaikus, pārkāpis korupcijas novēršanas likumu. Pīlēns likumu pārkāpis, būdams "Latvenergo" valsts pilnvarnieks un vienlaikus arī a/s "U. Pīlēna birojs" prezidents.

Pīlēns tiesā apstrīdēja VID par nodarījumu uzliktās soda naudas 50 latu apjomā piemērošanas likumību, taču Liepājas pilsētas tiesa, izskatot Pīlēna prasību pret VID Liepājas nodaļu, nolēma viņa prasību noraidīt.

No "Latvijas Ceļa" kā "Latvenergo" pilnvarnieks darbojas Ojārs Kehris, bet no "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - Normunds Lakučs. Pilnvarojuma līgumus Ekonomikas ministrija jau ir iesniegusi reģistrēšanai Uzņēmumu reģistrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!