Foto: Publicitātes attēli
Latvijā populārā Igaunijas kopbraukšanas pakalpojumu kompānija "Taxify" turpmāk stratēģiski sadarbosies ar "Didi Chuxing", – Ķīnas uzņēmumu, kas globālā mērogā sacenšas ar ASV nozares milzi "Uber".

"Mēs ticam, ka "Didi Chuxing" ir labākais iespējamais partneris, lai palīdzētu mums sasniegt mērķi kļūt par populārāko un efektīvāko transporta risinājumu Eiropā un Āfrikā," norāda "Taxify" dibinātājs Markuss Villigs.

Panāktā vienošanās paredz, ka Ķīnas uzņēmums investēs līdzekļus Igaunijas kompānijā. ASV medijs CNBC vēsta, ka Ķīnas kompānija panākusi vienošanos ar "Uber" konkurentu Eiropā , lai tādējādi izplestu savu tīklu ārpus Ķīnas.

"Esmu pārliecināts, ka šī partnerība palīdzēs veicināt un stiprināt starpreģionu transporta tīklus starp Āzijas, Eiropas un Āfrikas tirgiem," abu uzņēmumu sadarbību komentēja Vils Čens Vei, "Didi Chuxing" dibinātājs.

"Taxify" ir starptautisks transporta tīklu uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Tallinā, Igaunijā. "Taxify" mobilā lietotne darbojas 25 pilsētās un 18 valstīs Eiropā, Rietumāzijā, Āfrikā un Meksikā, un to izmanto vairāk kā 2,5 miljoni lietotāju.

"Didi Chuxing" piedāvā plašu satiksmes un pārvietošanās pakalpojumu klāstu mobilajā vidē vairāk kā 400 miljoniem lietotāju, tostarp taksometru, eksprešu, luksusa transporta, autobusu, mikroautobusu, automašīnu nomas, velosipēdu koplietošanas pakalpojumus un biznesa risinājumus.

2016. gada oktobrī "Didi Chuxing" platformā tika veikti 20 miljoni braucienu dienā. 2016. gada augustā "DiDi" iegādājās "Uber China".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!