Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lai arī tūroperatora SIA "Tez Tour" apgrozījums aizvadītajā gadā trīskāršojies, tas aizvien nav sasniedzis pirmspandēmijas līmeni, liecina "Lursoft" Multi atskaites dati.

2019. gadā SIA "Tez Tour" apgrozīja 39,8 miljonus eiro, savukārt pērn tā apgrozījums pieauga līdz 20,1 miljonam eiro. Neskatoties uz ievērojamo apgrozījuma pieaugumu, arī 2021. gadā "Tez Tour" strādāja ar zaudējumiem, tiem sasniedzot 1,1 miljonu eiro.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka 2021. gadā uzņēmums saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem darbiniekiem un atbalstīta nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem.

Aizvadītajā gadā "Tez Tour" bija darba devējs 28 darbiniekiem un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 458 670 eiro.

"Covid-19 stipri ietekmēja tūrisma nozari. Mūsu lidojumu programma atsākās 2021.gada aprīlī, bet uz mūsu pamata galamērķi Turciju pirmais lidojums tika veikts 24. aprīlī, programmai turpinoties līdz pat oktobra beigām. 2021.gada rudenī uzņēmums realizēja ziemas sezonas lidojumus uz Spāniju un Ēģipti. Pat tikai ar šiem, dažiem, galamērķiem, uzņēmumam tika nodrošināta atveseļošanās un stabila funkcionēšana arī krīzes periodā," teikts "Tez Tour" vadības ziņojumā.

Pērn deviņu mēnešu periodā uzņēmums apkalpoja 29 700 tūristu.

Šogad "Tez Tour" plāno palielināt apkalpoto tūristu apjomu par 15 – 20%.

"Tez Tour" kapitāldaļu turētājs ir spāņu "GERMESINVEST SL".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!