Foto: LETA
Šā gada 4.janvārī Rīgas rajona tiesa uzlikusi par pienākumu SIA "Draugiem TV" pārtraukt un aizliegt retranslēt kanālu "TV3", informēja SIA "TV3 Latvia" pārstāve Marta Zandersone.

Šāds lēmums piemērots kā pagaidu aizsardzības līdzeklis civillietā, ko ierosināja tiesa pēc "TV3 Latvia" prasības par kanāla "TV3" neatļautas retranslācijas pārtraukšanu, jo "TV3" ticis patvaļīgi iekļauts "Draugiem TV".

"Mūsu līgumi ar programmu īpašniekiem precīzi nosaka, kā un kur mēs tās drīkstam izplatīt. Uzņēmums ir atbildīgs par līgumu godprātīgu izpildi. Ja programmas tiek izplatītas citādi, nekā ir uzskaitīts šajos līgumos, autortiesību īpašnieki var vērst prasību pret "TV3". Mēs paļaujamies uz to, ka "Draugiem TV" pildīs tiesas lēmumu," skaidro "TV3 Latvia" ģenerāldirektore Baiba Zūzena.

Kā norāda Zandersone, "TV3 Latvia" iepriekš mēģināja panākt labprātīgu retranslācijas pārtraukšanu ārpustiesas ceļā. Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

"TV3" iekļaušanu savā apraidē portāla "Draugiem.lv" runasvīrs Jānis Palkavnieks biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja ar likumā noteikto, ka visiem nacionālajiem kanāliem jābūt redzamiem visos kabeļu televīzijas tīklos. Šodien saņemts tiesas lēmums, kas tikšot pildīts. Palkavnieks norādīja, ka "Draugiem.lv" mēģinās runāt ar "TV3" par retranslēšanu.

Jau ziņots, ka Latvijas sociālais tīkls "draugiem.lv" no 2011.gada 11.novembra testa režīmā sāka piedāvāt interneta televīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!