Foto: LETA
Tirdzniecības centrs "Olimpia" atbrīvojis no nomas maksas veikalus, kuri valstī noteikto ierobežojumu dēļ ir slēgti, informēja tirdzniecības centra pārstāvji.

Tirdzniecības centrā norādīja, ka "Olimpia" turpina atbalstīt nomniekus, jo valdība nepiedāvā mērķētu atbalsta programmu komercplatību nomai. Atbalsts paredz 100% nomas maksas atlaidi veikaliem, kuri valstī noteikto ierobežojumu dēļ nedrīkst būt atvērti.

"Vīrusa izplatības novēršana ir absolūta prioritāte sabiedrībai. Stingri ierobežojumi ir vienīgais pārbaudītais veids, kā to nodrošināt, kamēr nav veikta plaša vakcinācija. Uzņēmumi, kuriem jāpaliek slēgtiem, ir visneaizsargātākie. Neatkarīgi no šīs situācijas juridiskajiem aspektiem mēs esam pieņēmuši lēmumu, kas ir gan ētisks, gan pragmatisks - atbalstīt "Olimpia" nomniekus visos iespējamos veidos," pauda "Olimpia" īpašnieka, investīciju uzņēmuma "Grinvest" partneris Toms Milašausks.

Vienlaikus tirdzniecības centra pārstāvji piebilda, ka iepirkšanās centrā turpinās remontdarbi.

Tostarp darbu pirmajā kārtā, kuru plānots pabeigt pēc Lieldienām, tiks atjaunots iepirkšanās centra augšējais stāvs aptuveni 9000 kvadrātmetru platībā. Tajā tiks izvietots ģimenes izklaides parks "Adventica", vairāki aktīvā dzīvesveida un sporta preču veikali, kā arī paplašināts restorānu piedāvājums.

Jau vēstīts, ka 2020. gada novembrī "Grinvest" iegādājās tirdzniecības centru "Olimpia" Rīgā un biroju kompleksu "Unicentrs" Valdlaučos no investīciju kompānijas "Partners Group" un "Northern Horizon Capital" kopuzņēmuma "Laurus", kas bija izveidots investīciju veikšanai Baltijas reģiona komercīpašuma objektos. Darījuma summa netika atklāta.

Tirdzniecības centra "Olimpia" kopējā tirdzniecības platība ir apmēram 25 000 kvadrātmetru, bet tā lielākie nomnieki ir "Rimi", "Sports Direct" un "MyFitness".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!