Foto: DELFI

Šogad Lāčplēša dienas gaidās Latvijas lielākajos mazumtirdzniecības tīklos ir pieaudzis pieprasījums pēc svecēm, atzina aptaujātie tirgotāji.

azumtirgotāja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite sacīja, ka, tuvojoties Lāčplēša dienai, "Rimi" veikalos ir pieaudzis pieprasījums pēc svecēm. "Pieprasījuma pieaugumu novērojam jau kopš pagājušās nedēļas. Savukārt šonedēļ kapu sveču pārdošanā divās pirmajās nedēļas dienās ir sasniegts ierastais nedēļas apmērs. Tas nozīmē, ka, visticamāk, līdz nedēļas beigām, tuvojoties 18. novembrim, gaidāms vēl pieprasījuma pieaugums," viņa teica.

Bite arī pastāstīja, ka lielākais pircēju pieprasījums šajā laikā ir pēc kapu svecēm, kuras ir ērti izmantot dažādos svētku piemiņas pasākumos.

Arī mazumtirgotāja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris aģentūrai BNS pastāstīja, ka līdz ar svētku tuvošanos pēdējās nedēļas laikā salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn "Maxima Latvija" veikalos ir nedaudz pieaudzis sveču pārdošanas apmērs, taču Lāčplēša dienas priekšvakarā, 10.novembrī, sveču pārdošanas apmērs palielinājies 2,6 reizes. "Prognozējam, ka vislielākais sveču pārdošanas apmēru pieaugums varētu būt šodien [11.novembrī], kad daudzi iedzīvotāji dosies uz [11.novembra] krastmalu, lai noliktu svecīti pie Rīgas pils mūriem, kā arī piedalītos citos svētku pasākumos visā Latvijā," viņš sacīja.

Tāpat Beseris piebilda, ka interneta veikala "e-maxima.lv" klienti pēdējās nedēļas laikā ir iegādājušies vairāk nekā piecas reizes vairāk sveču salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu. Priekšroku "e-maxima.lv" klienti ir devuši kapu svecītēm.

Tāpat šonedēļ "Maxima" veikalos par 12% ir pieaudzis sērkociņu un šķiltavu pārdošanas apmērs.

Latvijā Lāčplēša dienu svin 11.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!