Foto: Shutterstock

Covid-19 pandēmijas ietekmē SIA "Eiropas apavi" apgrozījums pērn samazinājies par 42,35%, sarūkot līdz 5,48 miljoniem eiro. Pēc 2019. gadā gūtās 60,44 tūkstošu eiro peļņas, pagājušo gadu tirgotājs noslēdzis ar 615,55 tūkstošu eiro zaudējumiem, vēsta "Lursoft" Klientu portfelis.

Pēdējo reizi ar zaudējumiem tirgotājs strādājis 2010. gadā. Tad tie sasnieguši 56,67 tūkstošu eiro. SIA "Eiropas apavi" vadības ziņojumā norāda, ka Covid-19 ierobežojumu dēļ uzņēmums pērn nevarēja veikt komercdarbību pilnā apmērā.

"Lai pārvarētu Covid-19 radītās grūtības, uzņēmums veica vairākus pasākumus, lai optimizētu savu darbību," skaidrojis "Eiropas apavi", norādot, ka samazinātas uzņēmuma izmaksas, darbinieku skaits, kā arī saņemtas subsīdijas un nodokļu maksājumu termiņu pagarināšanas apstiprinājums. Papildu izmaksu samazināšanai uzņēmums pērn aktīvi attīstījis interneta tirdzniecību.

Līdz ar apgrozījuma, kā arī darbinieku skaita kritumu pagājušajā gadā sarukusi arī nodokļu summa, kuru SIA "Eiropas apavi" samaksājusi valsts kopbudžetā. 2020. gadā tirgotājs VID administrētajos nodokļos samaksājis 644,18 tūkstošu eiro, no tiem 231,75 tūkstošu eiro veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 77,74 tūkstošus eiro – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

SIA "Eiropas apavi" īpašnieki un patiesie labuma guvēji ir Vladimirs Brazovskis un Sergejs Čebatko. Abi uzņēmēji ir patiesie labuma guvēji kopskaitā piecos uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!