Foto: Shutterstock

Uz robežas ņemtā Ukrainas izcelsmes olu produktā – olu kultenī "Mix Premium" konstatētas salmonellas, portālu "Delfi" informēja Pārtikas un veterinārā dienestā (PVD).

Paraugs no olu produkta ņemts, īstenojot pastiprinātas Ukrainas izcelsmes olu produktu pārbaudes uz robežas.

Pastiprinātās kontroles ietvaros uz robežas laboratoriski izmeklēti 325 Ukrainas izcelsmes olu un olu produktu paraugi, no kuriem 114 paraugi izmeklēti uz salmonellām un 211 paraugi uz zāļu atliekvielām. Līdz šim visi rezultāti bijuši negatīvi.

Produktu veids, kurā tika konstatēts piesārņojums, arī turpmāk uz robežas tiks kontrolēts pastiprināti, uzsvēra PVD.

Vēstīts, ka jūnijā valdība nolēma atbalstīt 125 085 eiro piešķiršanu Zemkopības ministrijai (ZM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pastiprinātai Ukrainas izcelsmes olu un to produktu kontrolei Latvijā.

Valdības atbalstītais Ministru kabineta rīkojuma projekts "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas" paredz, ka Ukrainas izcelsmes olu un olu produktu pastiprinātai kontrolei šā gada turpmākajiem sešiem mēnešiem papildus būs pieejami 125 085 eiro, tajā skaitā pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajam institūtam "BIOR"" (BIOR) - 105 165 eiro un PVD - 19 920 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!