"Latvijas Unibankai" ("Unibankai") varētu būt problēmas atgūt "Auxilium" jaunajā zeķu ražotnē investētos līdzekļus - apmēram vienu miljonu latu, raksta lietišķais laikraksts "Dienas Bizness". "Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka 1998.gadu "Auxilium" beidzis ar 397 tūkstošus latu lieliem zaudējumiem un "Auxilium" pašu kapitāls pagājušā gada beigās bijis negatīvs - mīnus 108 677 lati. Uzņēmuma vadība komentēt pagājušā gada zaudējumus un šā gada finansiālos rādītājus atturējusies.
SIA "Auxilium", ņemot kredītu "Unibankā", jaunās, modernās zeķu izstrādājumu ražotnes celtniecībai un aprīkošanai, ieķīlājusi bankai gan pašu ražotni, gan arī pamatlīdzekļus un apgrozāmos līdzekļus (tajā skaitā nākotnes pamatlīdzekļus un apgrozāmos līdzekļus), raksta "Dienas Bizness". Uzņēmumu reģistrā "Auxilium" ķīla "Unibankai" reģistrēta par nodrošinātā prasījuma maksimālo summu diviem miljoniem latu.

Tā kā banku aizdevumi parasti ir divreiz mazāki nekā nodrošinātā prasījuma maksimālā summa, tad laikraksts pieņem, ka "Unibanka" jūlija beigās izsniegusi SIA "Auxilium" kredītu apmēram viena miljona latu apjomā.

Laikraksts ziņo, ka 28.jūlijā arī dzēsta "Auxilium" ķīla "Hansabankai" par nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 298 tūkstošiem latu. "Hansabankas" pārstāvji apstiprināja, ka "Auxilium" bijis bankas klients, un nenoliedza, ka uzņēmums pārkreditējies "Unibankā".

Savukārt "Unibankas" pārstāvji atteikušies komentēt jebkurus jautājumus attiecībā uz klienta saistībām pret banku, pamatojoties uz likuma prasībām par klienta noslēpuma saglabāšanu.

Pēc "Auxilium" zeķu izstrādājumu ražotnes direktora Viestura Bundžas sacītā, deviņu mēnešu laikā izveidotās ražotnes celtniecībā un iekārtu iegādē ieguldīti aptuveni trīs miljoni latu, tādēļ uzņēmuma pašu ieguldīto līdzekļu apjomu laikraksts lēš ap diviem miljoniem latu.

Taču SIA "Lursoft" pieejamie dati par uzņēmuma finansēm 1998.gadā liecina, ka SIA "Auxilium" šādu līdzekļu vēl 1999.gada sākumā nebija, raksta "Dienas Bizness", apšaubot, ka šādus līdzekļus uzņēmums varēja nopelnīt 1999.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!