Foto: LETA
Metālu un metāla rūdu vairumtirgotājs un apstrādātājs "Elme Metall", kurš ietilpst koncerna "BLRT Grupp" sastāvā, pabeidzis jauna noliktavu kompleksa būvniecību Klaipēdas brīvajā ekonomiskajā zonā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Viņi norāda, ka reģiona lielākā noliktavu kompleksa būvniecība metālizstrādājumu uzglabāšanai un izplatīšanai ir vēl viens solis "Elme Metall" uzņēmumu grupas attīstības stratēģijas īstenošanā. Tehniskais aprīkojums pilnībā atbilst visām mūsdienu preču uzglabāšanas prasībām, un iekšējais loģistikas dienests nodrošina preču gatavību nosūtīšanai jebkurā klienta izvēlētajā laikā. Jaunais noliktavu komplekss ļauj vienlaicīgi apkalpot lielu skaitu kravas transportlīdzekļu.

"Elme Metall Lithuania" direktors Vitauts Jankuns norāda, ka, pateicoties jaunajam noliktavu kompleksam, varēs paplašināt piedāvāto preču klāstu un nostiprināt pozīcijas Lietuvas tirgū. Veicot pasūtījumus interneta veikalā, klienti tos varēs saņemt vai nu tieši noliktavā, vai ar piegādi uz norādīto adresi.

Nākamais posms "Elme Metall" uzņēmumu grupas attīstības stratēģijas īstenošanā būs jauna, Baltijas valstīs lielākā metālapstrādes ražošanas kompleksa būvniecība šajā pašā teritorijā, kura ērtais ģeogrāfiskais novietojums paaugstinās pasūtījumu izpildes līmeni gan Baltijas valstu, gan Skandināvijas, Polijas, Vācijas, Nīderlandes un citu tuvāko reģionu tirgos.

Lietuvas tirgū "Elme Metall" darbojas kopš 2004. gada. Uzņēmums nodarbojas ar metāla velējumu tirdzniecību un apstrādi un ir šīs nozares līderis Baltijas valstīs un Kaļiņingradas apgabalā. "Elme Metall" ir starptautisks uzņēmums ar vairāk nekā 500 darbiniekiem un filiālēm Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Somijā, Polijā un Krievijā. "Elme Metall" apgrozījums 2021. gadā būs vairāk nekā 200 miljoni eiro.

Metālu un metāla rūdu vairumtirgotāja SIA "Elme Metall Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā bija 30,469 miljoni eiro, kas ir par 13,9% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga par 57,4% un bija 478 891 eiro.

"Elme Metall Latvia" reģistrēta 2000. gadā, un tās pamatkapitāls ir 3 882 560 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Igaunijas "Elme Metall", bet uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Fjodors Bermans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!