Foto: DELFI
Pagājušajā gadā augkopības SIA "Uzvara-lauks" palielinājusi apgrozījumu par 10,03%. Pērn uzņēmums apgrozījis 8,37 miljonus eiro, no tiem 8,06 miljonus eiro veidojuši ieņēmumi no lauksaimnieciskās darbības, bet atlikušo daļu – kafejnīcas, viesnīcas, muzeja ieņēmumi, kā arī lauksaimniecības pakalpojumu sniegšana, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

Vadības ziņojumā "Uzvara-lauks" norādījis, ka tas ieguvis 32,34 tūkstošu tonnu lielu kviešu kopražu, kas ir par 5,6 tūkstošiem tonnu vairāk nekā 2019. gadā, pamatā arī nodrošinot 2020. gada neto ieņēmumu palielinājumu, jo vidējās realizācijas cenas bija aptuveni 2019. gada līmenī. SIA "Uzvara-lauks" peļņa palielinājusies no 898,78 tūkstošiem eiro 2019. gadā līdz 2,22 miljoniem eiro pērn.

Papildu augkopībai "Uzvara-lauks" pieder arī atpūtas komplekss "Miķelis". Tā kopējais apgrozījums 2020. gadā Covid-19 ietekmē nedaudz samazinājies. 2019. gadā kompleksā tika izmitināti 4,30 tūkstoši cilvēku, bet pērn – 3,65 tūkstoši. Tiesa, uzņēmums nodarbinājis visus atpūtas kompleksa darbiniekus, nepiesaistot valdības piedāvātos atbalsta pasākumus. Pērn uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis kopumā 106 strādājošos.

Arī turpmākajos gados "Uzvara-lauks" turpinās materiāli tehniskās bāzes atjaunošanu, kas dos iespēju ieviest augstražīgas tehnoloģijas kultūru audzēšanā, samazinot enerģētisko resursu patēriņu.

1995. gadā dibinātās SIA "Uzvara-lauks" īpašnieks un patiesais labuma guvējs ir Arnis Vējš. Vēl bez "Uzvara-lauks" uzņēmējam pieder arī SIA "Rūķīši agro".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!