Vairāk nekā piektdaļai (21 %) Latvijas mājsaimniecību pēdējā gada laikā ir samazinājušies ienākumi, 66 % ienākumi nav mainījušies, bet 13 % ienākumi ir palielinājušies, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) 2021. gada iedzīvotāju aptaujas par ienākumiem un dzīves apstākļiem provizoriskie dati.

Savukārt nākamajos 12 mēnešos vairākums (78 %) mājsaimniecību prognozē, ka viņu kopējie ienākumi nemainīsies, 15 % – ka ienākumi pieaugs un tikai 7 % sagaida ienākumu samazināšanos.

No tām mājsaimniecībām, kas ziņoja par ienākumu samazinājumu iepriekšējā gada laikā, gandrīz trešdaļa (30 %) sagaida, ka ienākumi palielināsies, vairāk nekā puse (52 %) prognozē, ka ienākumi paliks nemainīgi, bet 18 % pieņem, ka ienākumi vēl vairāk samazināsies.

CSP līdz 30. jūnijam veic iedzīvotāju aptauju par ienākumiem un dzīves apstākļiem (EU-SILC). Šīs aptaujas ietvaros tiek iegūta informācija arī par Covid-19 krīzes ietekmi uz iedzīvotāju garīgo veselību, ienākumiem, iespējām strādāt un mācīties attālināti. Provizoriskie dati ir iegūti no 4 tūkstošiem mājsaimniecību atbildēm, kas ir aptuveni divas trešdaļas plānotā skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!