Foto: LETA
Vairāku uzņēmējam Jānim Naglim piederošu uzņēmumu kapitāldaļu izsoles, kas bija plānotas pirmdien, atliktas uz nenoteiktu laiku, pastāstīja zvērināts tiesu izpildītājs Andris Spore.

Viņš sacīja, ka vēlmi par uzņēmumu "Baltic Taxi", "ABCOR S" un "Deivida Duhovnija dūrainis" kapitāldaļu izsoļu atlikšanu uz nenoteiktu laiku izteikuši kreditori.

Izsolē pirmdien piedāvāja iegādāties Naglim piederošos 3000 kapitāldaļu "Baltic Taxi", kuru novērtējums un arī sākumcena ir 3000 latu. Pirmajā izsolē bija iecerēts pārdot arī uzņēmēja īpašumā esošās 1200 kapitāldaļas uzņēmumā "Deivida Duhovnija dūrainis". Šo kapitāldaļu novērtējums un sākumcena bija 1200 latu. Savukārt 57 kapitāldaļas uzņēmumā "ABCOR S" izsolē tika piedāvātas ar sākumcenu 11,4 tūkstoši latu.

Jau vēstīts, ka iepriekš šo Naglim piederošo uzņēmumu pārdošanas process tika apturēts saistībā ar sūdzībām par tiesu izpildītāja darbu.

Taksometru firmas lielākais kapitāldaļu turētājs ir komercdarbības konsultāciju uzņēmums "JS Advisory", kam pieder 90% uzņēmuma kapitāldaļu, savukārt Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" bijušajam privātajam akcionāram "Baltijas Aviācijas sistēmas", kuram līdz šā gada 4.janvārim piederēja 97% "Baltic Taxi" kapitāldaļu, tagad pieder 7%, bet Naglis ir 3% kapitāldaļu īpašnieks.

"Deivida Duhovnija dūraiņa" īpašnieki ir Naglis, kam pieder 60% uzņēmuma kapitāldaļu, un uzņēmums "Fox Communications", kam pieder 40% "Deivida Duhovnija dūraiņa" kapitāldaļu.

Savukārt "ABCOR S" 75% pieder privātpersonai Vladimiram Daņilova, bet alikušie 25% ‒ Naglim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!