Foto: F64
Latvijas graudkopjiem mazākas graudu ražas un graudu cenu krituma dēļ šis gads nebūs spīdošs un varētu būt sliktāks par iepriekšējo, sacīja Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LKPS) "VAKS" valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.

"Gads nebūs spīdošs, jo, pirmkārt, [graudu] cenas vismaz šobrīd nav tādas, kādām vajadzētu būt. Otrkārt, lietus dēļ šogad būs papildu izdevumi kaltēšanas dēļ - jo mitrāki graudi, jo vairāk ir jāmaksā," pauda Jansons.

Viņš piebilda, ka ir grūti pateikt, kādas būs graudu cenas turpmākajos mēnešos - patlaban tās ir stabilas, bet zemas.

"Ceram uz labāko, bet gatavojamies, ka ies sliktāk. Mēs jau kopš pavasara gatavojamies tam, ka ies grūtāk, jo arī ziemošana nebija veiksmīga, dabūjām pārsēt rapsi, kamdēļ rēķināmies ar zemākām ražām. Tāpat ar kviešiem kaitēja sausums. Gads ne tuvu nevar būt tāds, kāds pagājušogad," atzina kooperatīva vadītājs.

Jau vēstīts, ka LPKS "VAKS" apgrozījums 2015. gadā bija 61,313 miljoni eiro, kas ir par 35,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kooperatīva peļņa samazinājās par 2,6% un bija 967,3 tūkstoši eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais finanšu pārskats.

Kooperatīva mērķis ir sniegt pakalpojumus lauksaimniecības produktu ražotājiem, konsultācijas, kā arī apmierināt citas kooperatīva biedru vajadzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!