Foto: Shutterstock
Otrdien valdība mainīja noteikumos par Covid-19 ierobežošanu Latvijā ietvertās prasības paredzot, ka sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem turpmāk jānodrošina, ka publiski pieejamā platība uz vienu apmeklētāju iekštelpās ir ne mazāka par trīs kvadrātmetriem līdzšinējo četru vietā.

Jau vēstīts, ka ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) pirmdien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes atzina, ka varētu rosināt līdz šim noteikto četru kvadrātmetru ierobežojumu uz vienu apmeklētāju samazināt līdz trim kvadrātmetriem.

Līdz ar Ministru kabineta šā gada otrdienas, 30. jūnija, sēdē apstiprinātajiem grozījumiem 9. jūnija noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" mazināti gan ierobežojumi sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu darbībai, gan palielināts maksimālais cilvēku skaits, kas vienlaikus var uzturēties pasākumos ārtelpās, portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

No šā gada 1. jūlija spēku zaudē ierobežojums apmeklētāju skaitam pie viena galdiņa gan iekštelpās, gan ārtelpās, lēma valdība.

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam sabiedriskās ēdināšanas vietā arī turpmāk jānodrošina, ka tiek ievērota divu metru distance starp galdiņiem, ja starp tiem nav izveidota norobežojoša siena, kā arī ir pieejama iespēja apmeklētājiem iegādāties ēdienus arī līdzņemšanai. Galda piederumu, trauku komplektu un salvešu izsniegšana notiek katram apmeklētājam individuāli, pēc katra apmeklētāja ēdienreizes tiek veikta galdiņu dezinfekcija.

Arī turpmāk sabiedriskās ēdināšanas vietas darbu uzsāk ne agrāk kā pulksten 6.30 un beidz ne vēlāk kā pulksten 2.00.

Tāpat līdz ar grozījumiem no augusta līdz 3000 palielināts maksimālais cilvēku skaits, kas vienlaikus var uzturēties pasākumos ārtelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir lielāka kā 1000 kvadrātmetri.

Netiek mainīts maksimālais cilvēku skaits pasākumos iekštelpās – ne vairāk kā 250 cilvēki iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāka kā 1000 kvadrātmetri, un 500 cilvēki iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir lielāka kā 1000 kvadrātmetri.

EM atgādina, ka arī turpmāk paliek spēkā Ministru kabineta noteikumos jau iepriekš ietvertās prasības dažāda veida pasākumu (kāzas, izlaidumu u.c. svinības, banketi, utt.) organizēšanai, tostarp sabiedriskās ēdināšanas vietā, nosakot maksimālo personu skaitu, kā arī vispārīgās prasības kontrolēt cilvēku plūsmu, lai novērstu drūzmēšanos pie ieejām, izejām, tualetēm, kasēm utml.

Organizējot pasākumu vai sniedzot saimniecisku pakalpojumu objektā, kura kopējā publisko telpu platība pārsniedz 1000 kvadrātmetrus, ja iespējams, jāveic cilvēku uzskaite, kas atrodas telpās, jānodrošina, ka pasākuma norises vietā atrodas ne vairāk kā 50% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj pasākuma norises vai saimniecisko pakalpojuma sniegšanas telpas platība un infrastruktūra, kā arī uz vienu personu tiek nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri no pasākuma norises vai saimnieciskā pakalpojuma sniegšanas telpas platības.

Ar grozījumiem noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!