Foto: DELFI

AS "Valmieras stikla šķiedra" nākamajā gadā plāno investēt apmēram desmit miljonus eiro augsta silīcija dioksīda satura jeb silika stikla kausēšanas krāsns pārbūvē, ieskaitot arī tehnoloģijas tālākai stikla apstrādei, pavēstīja uzņēmumā.

"Valmieras stikla šķiedra" pauda, ka ar projektu paredzēts dubultot konkrētās krāsns ražošanas apjomu.

"Šī projekta mērķis ir palielināt augsta silīcija oksīda stikla šķiedras produkcijas ražošanas jaudas, reaģējot uz augošo pieprasījumu un nodrošinot tirgu ar nepieciešamo augsta silīcija oksīda stikla šķiedras produkcijas apjomu," teica kompānijā.

Provizoriskais projekta realizācijas plāns paredz stikla kausēšanas krāsns mūrēšanu 2022.gada pirmajā ceturksnī, secīgi pēc tam sākot augsta silīcija oksīda stikla šķiedras produkcijas ražošanu ar dubultu jaudu. Pēc pārbūves stikla kausēšanas krāsns plānotā ražošanas maksimālā kapacitāte sasniegs papildus septiņas līdz desmit tonnas augsta silīcija oksīda stikla šķiedras diennaktī.

Tāpat paredzams, ka stikla kausēšanas krāsns ekspluatācijas laiks pēc rekonstrukcijas ievērojami palielināsies tās jaunās konstrukcijas dēļ.

2020.gadā "Valmieras stikla šķiedras" koncerna apgrozījums bija 95,84 miljoni eiro, kas ir par 3,3% mazāk nekā 2019.gadā, bet grupas zaudējumi no turpinātajām darbībām veidoja 2,26 miljonus eiro. Vienlaikus pašas "Valmieras stikla šķiedras" apgrozījums pērn bija 83,206 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi veidoja 3,475 miljonus eiro.

Šogad februārī Luksemburgas fonds "Duke" iegādājās "Valmieras stikla šķiedras" akciju kontrolpaketi, bet pēc akciju atpirkšanas obligātā piedāvājuma noslēgšanās maijā "Duke" īpašumā ir 84,07% uzņēmuma akciju.

"Duke" ir "Warwick" alternatīvo ieguldījumu fonda "European Opportunities Fund III LP", kuru pārvalda "Warwick Capital Partners LLP", Luksemburgas meitasuzņēmums. "Warwick" ir Londonā bāzēts ieguldījumu pārvaldnieks, kas darbību koncentrē uz Eiropas "special situations" jeb īpašos apstākļos nokļuvušiem uzņēmumiem, un tā pārvaldīto fondu pārvaldībā esošie aktīvi pārsniedz divus miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!