Foto: LETA

AS "Valmiermuižas alus" pagājušajā gadā strādāja ar 4,226 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 31% un bija 182 896 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums turpināja veiksmīgi attīstīties, piedāvājot jaunu, augstākās kvalitātes nepasterizēto alu, alus kokteili un bezalkoholiskos dzērienus "GaruMuti" un "ZeltaZirgs". Pērn uzņēmums nodrošināja visa izbrūvētā apmēra pārdošanu Latvijā vasaras sezonā, kā arī iepazīstināja patērētājus ar "Valmiermuižas kviešu alu" un attīstīja zīmolu "Kokmuiža".

Tāpat uzņēmums pērn dubultoja eksportu, realizējot produkciju Igaunijā, Zviedrijā, Šveicē, Lietuvā un Vācijā.

Šogad "Valmiermuižas alus" plāno turpināt izaugsmi, atbilstoši stratēģijai, piedāvājot augstākās kvalitātes nepasterizēto alu gardēžiem un svētku galdam. Uzņēmumam šogad ir piecas stratēģiskās prioritātes. Kompānija plāno radīt un piedāvāt jaunas alus garšas. Tāpat iecerēts "Valmiermuižas" un "Kokmuižas alus" zīmoliem izveidot jaunu mikro alus "radītavu", lai taptu jaunas garšas mazos apmēros. Iecerēts arī stiprināt sadarbību ar bāru un restorānu klientiem Latvijā, piedāvājot plašāku alus garšu klāstu un bezalkoholiskos dzērienus. Vienlaikus plānots dubultot "Valmiermuižas" alus eksportu, attīstot pārdošanu Igaunijā, Zviedrijā, Lietuvā, Šveicē un Somijā.

Tāpat kompānija ir iecerējusi dubultot bezalkoholisko dzērienu zīmolu "GarduMuti" apmērus, piedāvājot zelterus, "vēstējas" un "ZeltaZirgs" iesala dzērienus sadarbībā ar Latvijas zemniekiem. Visbeidzot, iecerēts attīstīt un sniegt pudeļu pildīšanas pakalpojumus citiem Latvijas mazajiem dzērienu ražotājiem. Tādējādi alus darītavas mērķis ir palielināt finanšu stabilitāti un uzņēmuma ilgtspēju.

Kā ziņots, 2015.gadā "Valmiermuižas alus" apgrozījums sasniedza 3,84 miljonus eiro, kas ir par 13,4% vairāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas peļņa saruka par 14,6% un bija 264 900 eiro.

"Valmiermuižas alus" reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 396 691 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds". Savukārt 60% fonda daļu pieder Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenverwaltungs AG" (ILAG), bet 16% - Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!