Foto: Edijs Pālens

Valdība otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikumu izsludināt vēl vienu kārtu atkritumu izgāztuvju rekultivācijas projektu iesniegumiem līdz šim neizlietotā 7 823 338 latu Kohēzijas fonda (KF) finansējuma apguvei.

VARAM skaidro, ka pirmajā un otrajā projektu iesniegumu atlases kārtā līdzfinansējuma saņemšanai no KF apstiprināti 50 sadzīves atkritumu izgāztuvju rekultivācijas projekti, kam paredzēts līdzfinansējums KF kopumā 5 951 620 latu apmērā.

Līdz šim nav izmantoti 7 823 338 latu KF naudas. Tāpēc VARAM rosināja organizēt projektu iesniegumu atlases papildu jeb trešo kārtu. Atbildīgajai iestādei aicinājums iesniegt projektu trešajā atlases kārtā ir jāizsaka līdz šā gada 1.martam.

Apzinot aktuālo informāciju, VARAM konstatējusi, ka četras sadzīves atkritumu izgāztuves ir reģistrētas piesārņoto vietu reģistrā un to statuss atbilst visām prasībām, lai tās varētu pretendēt uz KF līdzfinansējumu.

Valdība vienlaikus arī pagarināja termiņu, cik ilga laikā varēs realizēt KF līdzfinansējumam trešajā kārtā pieteiktos sadzīves atkritumu rekultivācijas projektus. Ja pirmo divu kārtu projektus bija jāīsteno divu gadu laikā, tad trešās atlases kārtas projektus varēs realizēt triju gadu laikā, bet ne vēlāk kā līdz 2015.gada 1.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!