Foto: Publicitātes foto
LSEZ kapitālsabiedrība "Vecās ostmalas biznesa parks" (VOBP), atbilstoši attīstības plānam, uzsākusi jaunas ražošanas ēkas būvniecību aptuveni 2000 m2 platībā, informē kapitālsabiedrības pārstāvji.

Biznesa parka attīstītāji plāno jau nākamgad pabeigt būvniecību, lai darbu var uzsākt jauni ražošanas uzņēmumi. Būvdarbus veic SIA "Būve LK", bet būvniecības līguma summa ir aptuveni 825 tūkstoši eiro bez PVN.

VOBP veiksmīgi darbojas jau vairāk nekā piecus gadus un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā apsaimnieko 3,5 ha. Tā ir bijusī mēbeļu fabrika ar padomju gados izbūvētām ēkām un infrastruktūru, kas soli pa solim tiek sakārtota, pārbūvēta un modernizēta, atbilstoši mūsdienu kvalitatīvas uzņēmējdarbības vides prasībām.

LSEZ SIA "Vecās Ostmalas Biznesa Parks" attīstībā iegulda savus finanšu līdzekļus, piesaista ERAF publisko finansējumu un izmanto Liepājas SEZ priekšrocības. Šobrīd biznesa parkā telpas ražošanai, noliktavām un birojiem atraduši nedaudz vairāk nekā 20 nomnieki, piemēram, "AE Partner", "VIA-S modular houses", "Caljan", "Baltu Koks, "Venden" un citi.

Jaunajā ēkā plānots izvietot ražošanas uzņēmumus. Tā kā noslēgti ir tikai nodomu protokoli, pagaidām VOBP vēl neatklāj, kuri uzņēmumi būs viņu nākamie nomnieki. "Ja runājam par 2000 m2 lielu rūpnīcu, es prognozētu kādas 30 – 50 jaunas darba vietas Liepājā. LSEZ SIA "VOBP" atrodas pilsētas teritorijā, kurai pēc pilsētas plānojuma ir noteikta vieglās rūpniecības zona, līdz ar to biznesa parkā nevar būt smagā rūpniecība un nebūs ne piesārņojums, ne trokšņi," norāda LSEZ SIA "Vecās Ostmalas Biznesa Parks" valdes loceklis Jānis Akerfelds,

Reaģējot uz pilsētā strauji pieaugošo ražotņu skaitu, LSEZ SIA "Vecās Ostmalas Biznesa Parks" vadība nolēmusi investēt arī dzīvojamo moduļu māju celtniecībā Jaunā ielā. Vēl top detalizēts projekts, bet plānotais apjoms ir 60 dzīvokļi, kas ir 10 mājas – pa 6 dzīvokļiem katrā.

LSEZ SIA "Vecās Ostmalas Biznesa Parks" ir industriālā biznesa parka īpašnieks, attīstītājs un pārvaldnieks Liepājā, kurš nodrošina vietējiem un ārvalstu investoriem uzņēmējdarbības uzsākšanai vai paplašināšanai nepieciešamās telpas – energoefektīvas un pielāgotas klientu biznesa specifikai. Tuvāko 3 gadu laikā biznesa parkā plānots uzbūvēt vēl divas jaunas ražotņu ēkas, pilnībā apgūstot šo teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!