Foto: VEF Radiotehnika RRR

AS "VEF Radiotehnika RRR" akcionāru ārkārtas sapulcē nolemts nepiesaistīt finanšu līdzekļus no akcionāriem uzņēmuma parāda biržai segšanai, liecina paziņojums "Nasdaq Riga".

Sapulces laikā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ēriks Ertmanis piedāvāja klātesošajiem akcionāriem izsniegt uzņēmumam aizdevumu proporcionāli no sev piederošo akciju nominālvērtībai, lai veiktu norēķinu pret AS "Nasdag Riga".

Kopējais parāda apmērs sasniedzis 38 794,27 eiro. Aizdevumu tika plānots atdot pēc tam, kad uzņēmums atjaunos saimniecisko darbību un gūs ienākumus no tās darbībās. Tomēr sapulce ar 84,28% klātesošo balsstiesīgo akcionāru balsīm nolēma nepiesaistīt no akcionāriem finanšu līdzekļus, teikts ziņojumā.

Kā liecina uzņēmuma pirmā pusgada pārskats, kompānijas neto apgrozījums bija 9055 eiro. Pirms gada tas sasniedza 58,9 tūkstošus. Kompānijas zaudējumi sasnieguši 9854 eiro.

"Nasdaq Riga" valde šā gada 2. oktobrī nolēma piemērot AS "VEF Radiotehnika RRR" uzraudzības statusu.

AS "VEF Radiotehnika RRR" uzraudzības statuss tiek piemērots atbilstoši biržas noteikumiem "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos", kas nosaka, ka biržai ir tiesības piemērot emitentam uzraudzības statusu, ja emitents nav samaksājis kotēšanas maksu biržas noteiktajā apjomā un termiņā un samaksas nokavējums pārsniedz sešus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!