Foto: Publicitātes foto

Degvielas tirgotājs AS “Virši-A” (“Virši”) ieguldījis vairāk nekā divus miljonus eiro jaunas degvielas uzpildes stacijas (DUS) izveidē Daugavpilī, "Delfi Bizness" informēja "Viršu" pārstāvji.

Stacijas jumts aprīkots ar saules paneļiem, kas pārvērtīs saules starojumu elektroenerģijā pašpatēriņa nodrošināšanai.

Jaunatklātā stacija ir pirmā Daugavpilī, bet 69. valstī. Uzņēmuma turpmāko gadu izaugsmes plāni paredz tālāku tīkla paplašināšanu un investīcijas infrastruktūrā, atverot jaunas un modernizējot esošās degvielas un alternatīvo enerģijas avotu uzpildes stacijas visos Latvijas reģionos.

“Lēmums par jaunas stacijas būvniecību un CNG pieejamības nodrošināšanu Daugavpils reģionā tika pieņemts pēc uzvaras AS “Daugavpils satiksme” izsludinātajā iepirkumā par tai piederošo autobusu uzpildi ar saspiesto dabasgāzi. Atbalstot uzņēmuma pāreju uz jaunu, videi draudzīgāku pilsētas transportu, nodrošinājām visu nepieciešamo ērtai un parocīgai autobusu uzpildei,” saka "Viršu" valdes priekšsēdētājs Jānis Vība.

Viņš uzsver, ka “Virši” tuvāko gadu stratēģiskais plāns paredz turpināt staciju tīkla tālāku paplašināšanu, kā arī dažādu ar ilgtspēju saistītu projektu realizēšanu Latvijas transporta nozarē. "Tāpat mērķtiecīgi darbosimies pie savu pozīciju stiprināšanas enerģētikas segmentā, nodrošinot savu klientu bāzi ar jauniem produktiem jau tuvākā gada laikā,” uzsver Vība.

Daugavpils stacija sākusi darbu 26. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!