Foto: LETA

Lai nodrošinātu Jaunā Rīgas teātra (JRT) pārcelšanos uz pagaidu telpām, kamēr norisinās JRT ēkas rekonstrukcija, "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinās atkārtotu konkursu par Tabakas fabrikas nama pielāgošanas būvdarbiem, pavēstīja VNĪ Komunikācijas daļa.

Atkārtotu atklātu konkursu plānots izsludināt aprīlī. Līgumu par būvdarbu izpildi plānots noslēgt līdz 1.oktobrim, nosakot, ka Tabakas fabrikas ēkas Miera ielā 58A būvniecība tiks pabeigta līdz 2016.gada 1.jūlijam. Tabakas fabrikas ēkas pielāgošana plānota līdz 2016.gada vasarai, lai JRT varētu uz to pārcelties pēc 2015./2016.gada sezonas noslēgšanas. Plānots, ka teātris šajās telpās darbosies divus gadus, kamēr norisināsies pārbūves darbi tā telpās Lāčplēša ielā 25, Rīgā.

Būvdarbu veikšanai, balstoties uz izstrādāto Tabakas fabrikas ēkas projektu, 2014.gada jūlijā tika izsludināts atklāts konkurss par ražošanas ēkas rekonstrukciju, teātra telpu ierīkošanu un saimniecības ēku nojaukšanu Miera ielā 58 A. Konkursā tika saņemti astoņi piedāvājumi, taču neviens no tiem neiekļāvās Ministru kabineta rīkojumā būvniecībai paredzētā finansējuma ietvaros un būtiski pārsniedza plānotās būvdarbu izmaksas. Tamdēļ iepirkums 2014.gada novembrī tika izbeigts un sākta sarunu procedūra ar diviem pretendentiem, kuri atbilda izvirzītajām prasībām un kvalificējās tālākām sarunām. Tā kā sarunu procedūrā ar pretendentiem netika panākta vienošanās par darbu izmaksu samazinājumu, šogad martā VNĪ pārtrauca sarunu procedūru par Tabakas fabrikas rekonstrukciju, paskaidroja VNĪ.

VNĪ uzsver, ka Tabakas fabrikas pielāgošana JRT vajadzībām, kā arī JRT ēkas rekonstrukcija ir iekļautas VNĪ prioritāro objektu sarakstā un patlaban norisinās JRT ēku kompleksa pārbūves projekta izstrāde, ko VNĪ uzticējis pilnsabiedrībai "Zaigas Gailes birojs un partneri". Plānots, ka JRT ēku kompleksa pārbūve tiks pilnībā pabeigta 2018.gada vasarā.

Jau vēstīts, ka Kultūras ministrija, Latvijas Kultūras akadēmija un VNĪ 2014.gada novembrī parakstīja trīspusēju nodomu protokolu par sadarbību starpdisciplināra kultūras, izglītības un radošo industriju atbalsta centra izveidē ēku kompleksā Rīgā, Miera ielā 58A. JRT vajadzībām pielāgoto Tabakas fabrikas ēku nākotnē, kad JRT to būs atstājis un atgriezies Lāčplēša ielā 25, varēs izmantot kā kultūras pasākumu vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!