Foto: Publicitātes foto
"Volvo Truck Latvia" ir sākta iekšējā izmeklēšana, lai noskaidrotu un izvērtētu visus lietas apstākļus, kas saistīti ar izskanējušajiem apgalvojumiem, ka kompānijas darbinieki piedāvā iegādāties sistēmas, kuras ļauj apiet tahogrāfa rādījumus, informēja kompānijā.

Kā skaidro uzņēmumā, sakarā ar šā gada 14.decembrī LTV1 raidījumā "Aizliegtais paņēmiens" atspoguļoto sižetu "Volvo Truck Latvia" ir sākta iekšējā izmeklēšana. Līdz brīdim, kamēr lietas apstākļi tiks noskaidroti, kompānija atturas paust komentārus par sižetā paustajiem apgalvojumiem attiecībā uz "Volvo Truck Latvia", uzsver kompānijā.

Ceļu satiksmes drošības direkcijā savukārt norāda, ka tieši tiesībsargājošajām instancēm ir jājautā, vai nebūtu jānāk klajā ar likuma grozījumiem, kas paredz kriminālatbildību par tādu pakalpojumu sniegšanu, kas ļauj apiet tahogrāfa rādījumus.

Kā ziņots, "Volvo Truck Latvia" pārstāvji piedāvā arī iegādāties sistēmas, kas ļauj apiet tahogrāfa rādījumus, vēsta LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Raidījumā atklāts, ka šīs sistēmas ļauj šoferiem apiet laika ierobežojumus, kas palielina risku, ka viņi, vedot kravu, var iemigt un izraisīt avāriju.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn "Volvo Truck Corporation" strādāja ar 17,5 miljonu eiro apgrozījumu un 613 881 eiro peļņu.

Kompānijas īpašnieki ir Zviedrijā reģistrēts uzņēmums "Volvo Truck Corporation".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!