Foto: Publicitātes foto

Zināmi rezultāti "WorldSkills 2022 Special Edition" prasmju konkursos "Galdniecība" un "Mēbeļu galdniecība", kuros piedalījās divi Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma absolventi. Starp 19 dalībniekiem pasaules meistarības konkursā "Mēbeļu galdniecība" Ditmārs Voitiņš ierindojās 13. vietā, bet Roberts Karpinskis 15 dalībnieku konkurencē konkursā "Galdniecība" izcīnīja 9. vietu, informē Valsts izglītības attīstības aģentūra.

Karpiniskim uzdevumā bija jāizveido koka loga rāmis ar stilizētām detaļām. "Pasaules konkursā noderēja "EuroSkills 2021" pieredze, bet līmenis ir nesalīdzināmi augstāks, uzdevumi bija ļoti sarežģīti, saskāros ar savienojumiem, kurus nebiju taisījis, līdz ar to uz pirmo trijnieku necerēju. Taču ir mazliet žēl, ka līdz ekselences medaļai pietrūka viens punkts," atzīst Karpinskis.

Ekselences medaļas pasniedz tiem dalībniekiem, kuri no 1000 punktiem sasniedz 700 punktus. Karpinskis ieguva 699 punktus. Viņš konkursā sacentās ar dalībniekiem no Ķīnas, Austrijas, Šveices, Francijas u.c. valstīm.

Karpinska eksperts un "AV Wood Design" kokapstrādes inženieris Viktors Kaugija stāsta: "9. vieta pasaules līmenī ir augsts sasniegums, viennozīmīgi lepojos ar Robertu! Roberta raksturs, prasmes un profesionalitāte spēj konkurēt ar pasaules līmeņa galdniekiem. Spriedze katru dienu bija spēcīga. Vislabāk veicās otrajā un trešajā dienā, bet ceturtā izšķīra rezultātu."

Savukārt Ditmārs Voitiņš tik liela mēroga konkursā piedalījās pirmo reizi. Latvijas dalībnieks konkursā sacentās ar konkursantiem no Korejas, Ķīnas, Lielbritānijas, Šveices u.c. valstīm. Konkursā "Mēbeļu galdniecība" viņa darba uzdevums bija skapīša izveide.

Voitiņš atklāj: "Sākumā izjutu lielāku stresu, jo pieļāvu kļūdu, līdz ar to emocionāli arī piedzīvoju tādu kā kritumu. Pirmā diena nebija tā labākā. Nākamajās dienās palika arvien labāk, pieļāvu nelielas kļūdas, bet sāku mazāk uztraukties un turpināju procesu. Otrajā dienā garastāvoklis bija ļoti labs, jo izpildīju blīvu darba plānu un biju drošs, ka pabeigšu projektu."

Voitiņam patika darba process, uzdevumi nešķita pārāk sarežģīti.

"WorldSkills 2022 Special Edition" prasmju konkurss "Galdniecība" un "Mēbeļu galdniecība" norisinājās četras dienas no 11. līdz 14. oktobrim Bāzelē, Šveicē.

Latvijas komandas dalību konkursā "WorldSkills 2022" nodrošina projekts "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs", ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!