Foto: DELFI

Lai mēģinātu risināt problēmas saistībā ar piena iepirkuma cenu kāpumu, pārprodukciju un jauniem noieta tirgiem, biedrība "Zemnieku saeima" veidos īpašu darba grupu, informēja biedrības pārstāvji.

"Tiks izveidota "Zemnieku saeimas" piena ražotāju darba grupa, jeb, kā mēs to nosaucām, - "Avārijas brigāde". Tās uzdevums būs strādāt regulārā režīmā, lai operatīvi spriestu par situāciju piena nozarē un piedāvātu optimālos risinājumus. Tiekoties ar piensaimniekiem, ir sajūta, ka stāvoklis pamazām normalizēsies, ja vien mācēsim sadarboties," atzina biedrības valdes loceklis Juris Cīrulis.

Kā ziņots, sanāksmē Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Rigonda Krieviņa sacīja, ka piena iepirkuma cenas kritums maksimumu varētu sasniegt martā, taču pēc tam prognozējams cenas kāpums.

Savukārt piensaimniecības sarežģītajā situācijā šogad var rēķināties ar vairāk nekā 43 miljonu eiro valsts atbalstu, no kuriem ciltsdarbam būs 23,36 miljonu finansējums, 12,38 miljoni būs atbalsts par slaucamām govīm, bet 7,7 miljoni - ES atbalsts.

"Zemnieku saeima" dibināta 1999.gadā un pārstāv vairāk nekā 900 biedrus, kas kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru zemes un savās saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!