Foto: LETA

"Luminor" banka piešķīrusi aizdevumu 950 tūkstošu eiro apmērā mežsaimniecības uzņēmumam "Ziemeļlatvijas meži" apgrozāmo līdzekļu palielināšanai. Saņemtie līdzekļi tiks novirzīti mežu un cirsmu iegādei, kā arī uzņēmuma saimnieciskās darbības attīstībai ne tikai Latvijas ziemeļu daļā, bet arī citviet valstī.

Uzņēmums "Ziemeļlatvijas meži" pēdējo divu gadu laikā piedzīvojis strauju izaugsmi, arvien aktīvāk iesaistoties meža nozarē un mērķtiecīgi piesaistot jaunus klientus un sadarbības partnerus, norāda kredītiestādē. Uzņēmums šogad aktīvi iesaistījies arī meža īpašnieku izglītošanā par mežu vērtību un apsaimniekošanu. Lai veicinātu attīstību, uzņēmums saņēma "Luminor" bankas finansējumu, piesaistot arī "Altum" garantiju 60% apmērā.

"Mežsaimniecība ir viena no svarīgākajām un ilgtspējīgākajām nozarēm Latvijā, kas dod nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Pēdējo piecu gadu laikā tā sekmīgi darbojusies un kļuvusi arī daudzveidīgāka. Šis gads mežsaimniecības nozarei kopumā ir bijis kontrastains, bet salīdzinoši veiksmīgs, labāks par gaidīto," komentē "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

"Pateicoties piesaistītajam finansējumam, mēs spēsim veikt plašāku meža platību apsaimniekošanu, kas ļaus atbrīvot līdzekļus inovāciju ieviešanai. Mūsu ilgtermiņa mērķis ir pēc iespējas daudzpusīgāk izmantot jaunās tehnoloģijas, būtiski paaugstinot mežu apsaimniekošanas efektivitāti un klientiem sniegto pakalpojumu kvalitāti," informē "Ziemeļlatvijas meži" valdes loceklis Kristaps Grietiņš.

SIA "Ziemeļlatvijas meži" veic cirsmu, meža zemes un īpašumu iegādi, to vērtēšanu, inventarizāciju un ar mežsaimniecību saistītus juridiskos pakalpojumus. SIA "Ziemeļlatvijas meži" ir saistīts ar SIA "Ziemeļlatvijas mežsaimnieks" – grupas uzņēmumu, kas nodrošina daudzveidīgu mežu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!