Foto: LETA

Zolitūdes traģēdija un Rīgas pils ugunsgrēks ir mainījis apdrošinātāju attieksmi pret lieliem būvobjektiem, intervijā atzina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

"Es redzu, ka attieksme ir mainīta. Būsim godīgi, arī apdrošinātāji līdz šim bija tādi diezgan liderīgi – ja objektā piedalās lielie celtnieki un lielie arhitekti, tad viss būs labi. Tagad apdrošinātāji no šīm kļūdām mēģina mācīties un daudz smalkāk izprast dažādas nianses," sacīja Abāšins.

Viņš arī atzīmēja, ka apdrošinātāji šobrīd visās niansēs mēģina izprast tehniskās nianses būvobjektos. "Šīs tehniskās zināšanas iepriekš apdrošinātājiem tik daudz nav bijušas un trūka speciālistu, kas pateiktu – šim objektam vajag augstāku cenu, šim var piemērot arī zemāku. Ir jākonkurē un tādēļ mēs dažkārt piemistam, ka lietām ir jāpieiet arī ar prātu, ne tikai ar lētāko cenu," sacīja Abāšins.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka tas turklāt iet roku rokā arī ar izmaiņām Būvniecības likumā, kas paredz dažādu būvspeciālistu obligātu civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu. "Iepriekš tas attiecās tikai uz pašiem celtniekiem," piebilda Abāšins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!