Foto: LETA

Otrdien, 24. novembrī, no SIA "Rīgas meži" valdes locekļa amata atcelts Uldis Zommers. Amatu SIA "Rīgas meži" valdē Zommers ieņēmis kopš 2012 .gada. Pēc izmaiņām "Rīgas meži" valde turpina darbu divu amatpersonu sastāvā – valdes priekšsēdētāja Aivara Tauriņa un valdes locekļa Jura Buškevica, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

2019. gadā Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība "Rīgas meži" apgrozījusi 16,82 miljonus eiro, kas ir par 16% mazāk nekā 2018. gadā. Vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījuma krituma pamatā ir divi iemesli: ieņēmumu samazinājums no apaļkoka un zāģmateriālu pārdošanas, kā arī Rīgas pašvaldības dotācijas samazinājums par 1,15 miljoniem eiro. Abu faktoru ietekmē arī samazinājusies uzņēmuma pagājušā gada peļņa, kas sarukusi no 3,14 miljoniem eiro 2018. gadā līdz 621,58 tūkstošiem eiro pērn.

2019. gadā "Rīgas meži" sagatavojuši un pārdevuši 156,6 tūkstošus kubikmetru apaļkoku, dodot 7,96 miljonus eiro lielus kopējos ieņēmumus. Jānorāda, ka pērn vidējās cenas kritums apaļkokiem bijis 23%. Samazinājums bijis arī zāģmateriāliem, taču to cenas kritums nav bijis tik liels – 9,7%. Uzņēmuma ieņēmumi no realizētajiem zāģmateriāliem sasniedza 3,82 miljonus eiro.

SIA "Rīgas meži" turpina atjaunot mežu meliorācijas sistēmu, pērn kopumā atjaunojot 26,5 kilometrus grāvju.

"Rīgas meži" pagājušajā gadā nodarbinājuši 421 darbinieku. Uzņēmumam šobrīd reģistrētas 14 struktūrvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!