Foto: PantherMedia/Scanpix

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien, 9.decembrī, atbalstīja grozījumus Saeimas trešajam, pēdējam lasījumam, kas paredz sakārtot akciju opciju piešķiršanu darbiniekiem Latvijā, informē Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji.

Akciju opcijas ļauj darbiniekiem iegūt uzņēmuma kapitāldaļas par nomināla cenu vai bez maksas pēc noteiktā laika perioda neatkarīgi no uzņēmuma kapitāla daļu tā brīža patiesās vērtības. Akciju opciju piešķiršana ir bonusu izmaksāšanas sistēma, kas ļauj uzņēmumiem piesaistīt sev nozīmīgus darbiniekus uz vairākiem gadiem.

"Mēs gribam mainīt veidu, kā skatāmies uz uzņēmējdarbību. Gribam īstenot tādu pieredzi, kas jau ir citur pasaulē, kur kapitāls tiek izdalīts darbiniekiem, lai veicinātu viņu ieinteresētību un piesaistītu augsti kvalificētus speciālistus uzņēmumiem ar augstu attīstības potenciālu," uzsver regulējuma iniciators, 13. Saeimas deputāts Reinis Znotiņš.

Akciju opciju būtība ir iespēja īpašniekiem dalīties ar uzņēmuma kapitāla daļām ar plašāku vadības komandu. Jaunuzņēmumu ekosistēmā ir iespējams arī saredzēt tendenci, kur veiksminieki arī tālāk daļu no iegūtā kapitāla iegulda jaunuzņēmumos, dibinot nākamo uzņēmumu vai arī kā eņģeļu investori.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!