Foto: DELFI
Zemnieku un zvejnieku saimniecībām "dienesta auto nodoklis" nebūs jāmaksā, jo nodokli iekasēs tikai no komersantiem, bet zemnieku un zvejnieku saimniecības, kā arī kooperatīvās sabiedrības likuma izpratnē nav komersanti, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrija.

Savukārt zemniekiem, kuri nodibinājuši sabiedrību ar ierobežotu atbildību, pēc pašreizējās likuma redakcijas nodoklis būtu jāmaksā. Šādu zemnieku SIA pēc Zemkopības ministrijas datiem ir aptuveni 3000.

Par šo SIA atbrīvošanu no "dienesta auto nodokļa" pirmdien spriedīs Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija. Ja šīs SIA atbrīvotu no nodokļa, budžets zaudētu vairāk nekā miljonu latu, taču precīzus aprēķinus Finanšu ministrija neminēja.

Jau ziņots, ka līdz 2005.gadam reģistrētajiem spēkratiem nodoklis būs 30 lati mēnesī, bet vēlāk reģistrētajām automašīnām nodoklis atkarībā no motora tilpuma būs 19, 30 vai 40 lati mēnesī.

Uzņēmēju un ierēdņu darba grupa piektdien vienojās, ka pēc 2005.gada reģistrētajiem auto ar motora tilpumu līdz diviem litriem nodoklis būs 19 lati mēnesī, ar motora tilpumu no diviem līdz 2,5 litriem – 30 lati, bet ar tilpumu virs 2,5 litriem – 40 lati mēnesī.

Nodokli varēs nemaksāt uzņēmēji, kas ar GPS iekārtu palīdzību, varēs pierādīt, ka neizmanto auto privātām vajadzībām. Savukārt valsts pārvaldes iestādēm nodoklis nebūs jāmaksā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!