Foto: Edijs Pālens
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) par nākamā gada valsts budžeta projektu Saeimas deputātus varētu informēt ārkārtas sēdē, apstiprināja "Jaunā laika" (JL) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Tādējādi premjers varētu atrast kompromisu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kura rosina premjeru un valdību iesniegt nākamā gada valsts budžetu Saeimā līdz 1.oktobrim.

ZZS varētu piekrist premjera ierosinājumam par ārkārtas sēdi, bet iepriekš šādu apņemšanos rakstiski ieprotokolējot kādā no koalīcijas partiju kopsēdēm.

Zaķis uzsvēra, ka budžeta iesniegšanai Saeimā līdz 1.oktobrim neesot nekāda pamatojuma, jo nākamajai Saeimai nav saistoši iepriekšējās Saeimas neizskatītie projekti bez tās balsojuma par tālāko virzību.

Pēc ZZS domām, premjers nevēloties iesniegt budžetu, jo "nav gatavs teikt sabiedrībai sliktas ziņas".

Dombrovskis jau iepriekš informēja, ka mēģinās ar ZZS rast kompromisu un, piemēram, par budžeta projektu sniegt informāciju deputātiem Saeimas ārkārtas sēdē.

Saeimai šonedēļ būs jālemj par grozījumiem likumā, kas paredz uzdot valdībai iesniegt budžetu līdz 1.septembrim. Dombrovskis norādīja, ka mēģinās rast kompromisu ar ZZS, lai šāds priekšlikums netiktu atbalstīts.

Saeimas Budžeta un finanšu komisija atbalstīja grozījumus likumā par budžeta un finanšu vadību, kas paredz uzdot valdībai vēlēšanu gadā iesniegt nākamā gada budžeta projektu Saeimai līdz 1.septembrim.

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis žurnālistiem sacīja, - ja tiks ignorētas partijas prasības par budžeta projekta iesniegšanu līdz 1.oktobrim, partija sekmēs minētā likumprojekta virzīšanu izskatīšanai Saeimā un iesniegs savu priekšlikumu budžetu iesniegt līdz 1.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!