Tautas partija (TP) gatavos un iesniegs Saeimā grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākumu nodokli, paredzot atcelt "dienesta auto nodokli", informē partija.

"Valdības ilūzijas par to, ka iespējams iekasēt milzu summas par dienesta automašīnu izmantošanu, nosakot nesamērīgi augstas likmes un sarežģītu uzskaiti, ir cietušas fiasko. [..] Ir jāpārtrauc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvā resursa tērēšanu nesaprātīga likuma izpildes nodrošināšanai. Jāatslogo uzņēmējus no uzspiestās papildus lietvedības. Ir jāpārtrauc situācija, kad ar minimāla nodokļa nomaksu tiek apiets aizliegums izmantot valsts amatpersonu dienesta automašīnas privātām vajadzībām. Tāpēc Tautas partija rosina Saeimu lemt par tā atcelšanu," norāda TP priekšsēdētājs Andris Šķēle.

"Jaunā nodokļa ieviešana demonstrē valdības nekompetenci un nespēju prognozēt nodokļu ienākumus. Šāds, kā tagad izrādās, nelietderīgs valdības lēmums arī sagādājis virkni problēmu uzņēmējiem papildus administratīvo izmaksu un bezjēdzīgas lietvedības veidā," uzskata Šķēle.

Jau vēstīts, ka gada pirmajā ceturksnī valsts budžetā ir ieskaitīts ievērojami mazāk līdzekļu no "dienesta auto nodokļa" nekā iepriekš plānots. "Dienesta auto nodoklis" jau no tā ieviešanas brīža ir bijis pretrunīgi vērtēts - pausts, ka nav skaidrs, kā šis nodoklis ir jāmaksā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!