Foto: F64
Latvijā lielākais īpatsvars kopējos nodokļos ir darba nodokļiem, kas šā gada pirmajā ceturksnī veidoja 53,8% no kopējiem nodokļu ieņēmumiem, liecina Finanšu ministrijas ziņojums valdībai par valsts budžeta izpildi gada pirmajā ceturksnī.

Gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2009. gada pirmo ceturksni darba nodokļu īpatsvars kopējos nodokļos nav mainījies, savukārt salīdzinājumā ar 2008. gada pirmo ceturksni palielinājies par 1,6 procentpunktiem.

Patēriņa nodokļu īpatsvars kopējos nodokļu ieņēmumos ir nedaudz mazāks – šā gada pirmajā ceturksnī patēriņa nodokļi veidoja 37,6% no kopējiem nodokļu ieņēmumiem, kas norāda uz to, ka salīdzinoši lielu daļu no kopējiem nodokļu ieņēmumiem samaksā gan patērētāji, gan uzņēmumi, iegādājoties preces un pakalpojumus.

Salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni, patēriņa nodokļu īpatsvars kopējos nodokļu ieņēmumos ir palielinājies par trīs procentpunktiem, savukārt salīdzi-nājumā ar 2008. gada pirmo ceturksni - samazinājies par 0,1 procentpunktu.

Vismazākais īpatsvars kopējos nodokļu ieņēmumos ir kapitāla nodokļiem, kas liecina par to, ka Latvijā iegūtajai peļņai ir salīdzinoši neliels nodokļu slogs, kā arī par zemāku kapitāla atdevi ekonomiskās krīzes dēļ. Šā gada pirmajā ceturksnī kapitāla nodokļi veidoja 8,6% no kopējiem nodokļu ieņēmumiem un salīdzinājumā ar 2009. gada pirmo ceturksni samazinājās par trši procentpunktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!