Foto: DELFI
Trešdien, 9.novembrī plkst.15.00 Ministru kabineta Zaļajā zālē notiks Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) ārkārtas sēde, kurā valdības un sociālo partneru pārstāvji apspriedīs 2012.gada valsts budžeta projektu, portālu "Delfi" informē Ministru kabineta pārstāvji.

NTSP dalībpuses diskutēs par vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvaru, kā arī valsts budžeta bāzes izdevumiem un 2012. gada budžeta konsolidācijas pasākumiem. Kā ziņots iepriekš, 2012. gada valsts budžets ir pēdējais budžets, kurā nepieciešams samazināt izdevumus, lai Latvija varētu noslēgt starptautisko aizdevumu programmu un atgūt finansiālo patstāvību.

Tāpat NTSP dalībpuses uzklausīs un apspriedīs Finanšu ministrijas ziņojumu par ilgtermiņa saistību uzņemšanos Latvijas Nacionālajā eiro ieviešanas plānā paredzēto pasākumu finansēšanai 2013. – 2014. gadā.

Viena no 2012. gada valsts budžeta prioritātēm ir nodrošināt deficītu 2,5% apmērā no IKP. 2012. gada valsts budžeta izstrāde notiek sadarbībā ar valdības sociālajiem partneriem un Latvijas Pašvaldību savienību, aicinot tos uz visām valdības sēdēm un diskutējot arī citās sanāksmēs.

Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdes ir atklātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!