Foto: F64
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) darbinieku algas no nākamā gada varētu iekļaut valsts pārvaldes vienotajā atalgojuma sistēmā, savukārt par Latvijas Bankas (LB) iekļaušanu sistēmā līdz nākamā gada vidum jāturpina konsultācijas – tā pirmdien, skatot nākamā gada budžeta projekta paketi pirms otrā lasījuma Saeimā, nolēma valdība.

Valdības atbalstu guvis visu piecu Saeimas frakciju vadītāju iesniegtais priekšlikums iekļaut FKTK vienotā atalgojuma sistēmā. Savukārt par LB algām ir jāturpina konsultācijas un no nākamā gada sākumā tās vēl nevarētu iekļaut vienotajā atalgojuma sistēmā, norādīja Finanšu ministrija.

Valdības sēdē atklājies, ka LB būtisku iebildumu pret konsultācijām nav. FM ieteica protokollēmumā noteikt, ka līdz 1.martam valdība projektu par LB iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā iesniegtu Saeimā un no 1.jūlija tas stātos spēkā.

Jau vēstīts, ka valdība novembra sākumā uzdeva Tieslietu ministrijai meklēt risinājumus, lai tiesnešu, kā arī visu valsts finansēto institūciju darbinieku atalgojumu, tai skaitā LB un FKTK, varētu iekļaut vienotajā algu sistēmā. Šīs abas neatkarīgās iestādes bija plānots sistēmā iekļaut jau pieņemšanas brīdī pagājušajā gadā, tomēr vēlāk tās tomēr nolēma atstāt ārpus.

LB un FKTK norāda, ka iekļaušana vienotajā sistēmā būtu pretrunā ar Eiropas un starptautiskajām prasībām, kas paredz šāda veida iestāžu neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!