Foto: Shutterstock

Šā gada sākumā par trim lielākajiem valsts nodokļu parādniekiem atzīti Jevgēnijs Jakovļevs, Vadims Mitrofanovs un degvielas mazumtirgotājs SIA “AVT nafta”, liecina VID interneta mājas lapā pieejamā informācija.

Jakovļeva parāds valsts budžetam bijis 13,06 miljoni latu, Mitrofanova saistības pret valsti bijušas 5,23 miljoni latu, bet "AVT nafta" - 4,73 miljoni latu. "Lursoft" dati liecina, ka 1996.gadā dibinātais uzņēmums pieder SIA "Solar Holding".

Pēc situācijas šā gada 1.janvārī ceturtajā vietā starp valsts nodokļu parādniekiem ierindots SIA "Chemi Baltic" ar 4,31 miljonu latu saistībām. "Chemi Baltic" vienīgais īpašnieks ir Eduards Podgorelovs.

Piektajā vietā nodokļu nemaksātāju sarakstā janvāra sākumā VID ierindojis Ēriku Mingazetdinovu, kura parāds bijis 2,54 miljoni latu, viņam seko Andrejs Danengiršs ar 2,4 miljonu latu parādu un SIA "Cobold" ar 2,34 miljonu latu saistībām. Uzņēmuma īpašnieki ir Ventis Valainis (99,70%) un Jānis Bērziņš (0,30%).

Astotajā vietā ierindota SIA "Konti" ar 2,31 miljona latu parādu, devītajā bijusi 1996.gadā dibinātā "East West Transit", kuras parāds valstij bijis 2,26 miljoni latu un kas pieder Ivo Vasiļevskim (80%) un Donātam Vaitaitim (20%).

Desmitajā vietā VID šā gada sākumā bija ierindojuši Agri Krūzi ar 1,99 miljonu latu parādu.

Kopējās 100 lielāko nodokļu nemaksātāju saistības pret valsti šā gada 1.janvārī bijušas 127,41 miljons latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!