Foto: Publicitātes foto

Līdz 17. maijam Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tehnoloģiju pārstāvniecībā Rīgā gaida pieteikumus inkubācijas programmā no uzņēmumiem, kuri vēlas attīstīt inovatīvus un tehnoloģiski ietilpīgus produktus.

LIAA pārstāvniecību Latvijā darbība tiek nodrošināta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu.

Atšķirībā no pārējām 20 LIAA reģionālajām pārstāvniecībām, kurās var startēt uzņēmumi pēc reģionālās piederības, Tehnoloģiju pārstāvniecība uzņems Rīgā reģistrētos uzņēmumus, kuri attīsta inovatīvu produktu vai pakalpojumu ar augstu pievienoto vērtību.

“Aicinām uzņēmumus, kuri izstrādā zinātņietilpīgus produktus vai pakalpojumus kādā no viedās specializācijas nozarēm, pieteikties inkubācijas programmā Tehnoloģiju pārstāvniecībā un saņemt finanšu un arī nefinanšu atbalstu savu biznesa ideju attīstīšanai. Šajā uzsaukumā plānojam konkursa kārtībā uzņemt 10 dalībniekus,” stāsta LIAA Tehnoloģiju pārstāvniecības vadītājs Andrejs Berdņikovs.

Inkubācijas atbalstam Tehnoloģiju pārstāvniecībā var pieteikties Rīgā reģistrēti, līdz 5 gadus veci uzņēmumi, kuri strādā ar tehnoloģijām, attīsta inovatīvus produktus vai pakalpojumus.

Papildu dažādām vērtīgām konsultācijām, apmācībām, mentoringam, inovatīvie komersanti inkubācijas programmā varēs saņemt arī atbalstu grantu veidā:

·       prototipa izstrādei un tehnoloģiju izstrādes specifiskiem pakalpojumiem līdz pat 20 tūkstošiem eiro apmērā;

·       darbinieka atlīdzības izmaksu segšanai līdz 10 000 eiro;

·       pakalpojumiem uzņēmējdarbības un produkta attīstībai, eksportspējas veicināšanai līdz 10 000 eiro;

·       dažādu iekārtu iegādei līdz 8000 eiro;

·       izejmateriālu iegādei līdz 5000 eiro.

Tāpat arī Tehnoloģiju pārstāvniecībā jaunās inkubācijas programmas dalībnieki varēs saņemt visu atbalsta klāstu – gan finanšu, gan nefinanšu –, ko saņems programmas dalībnieki visās 22 LIAA pārstāvniecībās Latvijā. Bez 20 reģionālajām pārstāvniecībām un Tehnoloģiju pārstāvniecības atbalsts pieejams arī Radošo industriju pārstāvniecībā, kura atrodas Rīgā, bet uzņems dalībniekus no visas Latvijas, ja tie atbilst radošo industriju nozarei.

Detalizētāk iepazīties ar programmas nosacījumiem un pieteikties dalībai var platformā https://business.gov.lv. Pieteikuma formas būs aktīvas visu uzņemšanas laiku.

LIAA Tehnoloģiju biznesa centrs līdz ar projekta noslēgumu šobrīd pārtop par LIAA Tehnoloģiju pārstāvniecību Rīgā, kas ļaus tā klientiem saņemt plašāku un daudzpusīgāku pakalpojumu klāstu. LIAA Tehnoloģiju biznesa centra programmā “Prototech” atbalstu prototipu izstrādei divos uzsaukumos saņēmuši 30 prototipu autori, savukārt apmācību programmā “Inovāciju akadēmija” 3 gadu laikā vērtīgas zināšanas ieguvuši 443 dalībnieki un kopumā izstrādāti 110 dažādi jauni produktu vai pakalpojumu risinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!