Foto: Publicitātes foto

Ja dzīves apstākļi spiež aizņemties naudu, svarīgi ir atrast draudzīgu piedāvājumu ar adekvātiem nosacījumiem. Labi, ja iespējams veltīt laiku kredītu salīdzināšanai, mierīgi apsvērt visus par un pret un pieņemt pārdomātu lēmumu. Taču kā rīkoties, ja nauda ir nepieciešama nekavējoties, un vienīgais risinājums ir ātrie kredīti? Arī īstermiņa aizdevumus var un vajag salīdzināt, taču aizņēmējiem jāzina dažas viltības, kā izdarīt to pareizi. Lasi par kredītu salīdzināšanas noteikumiem šajā rakstā!

Īsā ātro kredītu ābece

Ātrie kredīti ir vairāk vai mazāk pazīstami teju ikvienam Latvijas iedzīvotājam, taču svarīgi ir nodalīt faktus no reklāmas un paziņu viedokļa. Ātrais kredīts ir aizdevums:

  • ar salīdzinoši nelielu kredītlimitu - parasti līdz 500 eiro;
  • ar īsu atmaksas termiņu - līdz 30 dienām.

Ātrie kredīti ir paredzēti izmantošanai negaidītās situācijās, kad steidzami jāsedz neieplānoti tēriņi. Tie ir nevis patēriņa kredītu vai kredītkaršu alternatīva, bet gan specifisks aizdevuma veids īslaicīgiem finanšu sarežģījumiem. Latvijā to piedāvā nebanku kredītdevēji, un aizņēmējiem ir pieejami desmitiem kredītu variantu, kas no pirmā acu skatiena šķiet gandrīz identiski. Taču patiesībā ikvienam kredītam ir savas īpatnības, un Tev ir jāzina, kā pareizi salīdzināt aizdevumus.

Ātrie kredīti Latvijā: kā salīdzināt gudri?

Lai sarežģītā situācijā neiedzīvotos vēl lielākās grūtībās, pirms pieteikšanās kredītam ir jāizvērtē katra piedāvājuma plusi un mīnusi. Pirmais faktors, kam visi pievērš uzmanību, ir procentu likme jeb tā saucamā pārmaksa par kredītu, taču tas nebūt nav vienīgais atlases kritērijs. Pirms procentu likmes salīdzināšanas, noskaidro:

  • vai kreditors ir saņēmis licenci patērētāju kreditēšanai? Informācijai par licenci jābūt izvietotai kreditora mājaslapā, kā arī to var pārbaudīt Patērētāju tiesību aizardzības centra vietnē;
  • vai kreditors ir Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas (LAFPA) biedrs? Dalībā Asociācijā garantē godprātīgu klientu apkalpošanu, informatīvo atbalstu un palīdzību sarežģījumu gadījumā;
  • vai kreditoram ir īpašie piedāvājumi jaunajiem klientiem, piemēram, 100% atlaide procentu maksai? Bezprocentu aizdevums ir izdevīgāks aizņēmējam, taču atlaide procentu maksai nav iemesls aizņemties vairāk nekā nepieciešams.

Otrajā kredītu salīdzināšanas posmā pievērsies aizņemšanās detaļām, tostarp:

  • kredīta saņemšanas laikam. Vairums kreditoru pārskaita aizdevumu aptuveni 15 minūšu laikā, taču tik zibenīgs pārskaitījums var notikt tikai vienas bankas ietvaros. Ja aizņēmēja un kreditora konti ir dažādās bankās, saņemt aizdevumu tajā pašā dienā visdrīzāk nevarēs;
  • procentu likmei. Procentu likmes vērts salīdzināt tad, kad jau būsi atlasījis uzticamus kreditorus. Salīdzini ne tikai vispārējo gada procentu likmi, bet procentu maksu konkrētam kredītam, jo tā būs atkarīga no kredīta termiņa un apjoma.

Ātro kredītu salīdzināšana notiek ātrāk, ja izmanto specializētas kredītu salīdzināšanas platformas. Viena no ērtākajām vietnēm, kur ir apkopoti visi nebanku kredītu piedāvājumi, ir Netcredit.lv.

Labs aizdevums Tavām vajadzībām

NetCredit platformā ātros kredītus var salīdzināt pēc daudziem parametriem:

  • kredītlimita apjoms;
  • atmaksas termiņš;
  • procentu likme;
  • naudas pārskaitīšanas ātrums;
  • klientu vecuma robežas.

NetCredit lietotāji var veidot paši savu kreditoru reitingu. Piemēram, pašlaik populārākais nebanku aizdevējs platformā ir Bino - kreditors ar kredītlimitu līdz 500 eiro, īpašajiem aizņemšanās nosacījumiem jaunajiem klientiem un LAFPA biedrs.

Salīdzinot aizdevumus NetCredit platformā, Tu ietaupīsi laiku un iegūsi noderīgu informāciju par īstermiņa aizdevumiem, jo vietne pilda arī informatīvo funkciju. Ikviens platformas lietotājs var iepazīties ar aizdevēju profiliem, lietotāju atsauksmēm, bloga rakstiem un atrast plašajā aizdevumu piedāvājumā sev piemērotāko.

Ātrie kredīti var palīdzēt zibenīgi atrisināt sarežģītu finanšu situāciju, bet, lai aizņemšanās pieredze būtu pozitīva, aizņemies atbildīgi. Ienāc NetCredit platformā un salīdzini īstermiņa aizdevumus pēc svarīgākajiem parametriem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!