Foto: Publicitātes foto
Kad vēlamies iepriecināt savu mīļoto cilvēku ar īpašu dāvanu svētkos, iegrimstam dziļās pārdomās par to, kāda dāvana būtu tiešām praktiska un noderīga. Mācībām un darbam jau labu laiku norisinoties attālinātajā režīmā, ikkatrs novērtēs jaudīgu un viņa vajadzībām atbilstošu klēpjdatoru, tāpēc tehnoloģiju uzņēmuma "Huawei" eksperts ir apkopojis vērtīgus padomus, lai vieglāk orientētos veikalu un ierīču plašajā klāstā un atrastu atbilstošāko klēpjdatoru savai otrajai pusītei.

Sāciet ar pamatkritērijiem: izmērs un dizains

Klēpjdatora viena no galvenajām priekšrocībām ir to pārnēsājamība, tāpēc, izvēloties jaunu ierīci dāvanai, ir jāizpēta veikalos pieejamo klēpjdatoru svara un izmēra parametri. Dāvanas saņēmējam, kurš vienmēr ir kustībā, noteikti svarīgi būs, lai ierīci ir viegli paņemt līdzi, neradot apgrūtinājumu piemeklēt pareizo somu tā pārnēsāšanai.

"Šobrīd tehnoloģiju izstrādātāji pievērš īpašu uzmanību ergonomiskiem un ērti lietojamiem dizainiem, tāpēc arī klēpjdatori kļūst arvien jaudīgāki un arvien vieglāki. Piemēram, jaunais "Huawei MateBook X Pro 2021" sver tikai nieka 1,33 kg un ir 14,6 mm biezs, tādējādi viegli ietilps jebkurā rokas somā vai mugursomā," stāsta Mikus Tillers, "Huawei" produktu apmācību vadītājs Latvijā.
Tāpat ir jāpadomā ne vien par tik būtisko ērtību, bet arī par ierīces dizainu. Gan sievietēm, gan vīriešiem dizaina vēlmes var atšķirties, tāpēc jāpārdomā, kādas krāsas vai materiāla ierīces dāvanas saņēmējam varētu iet pie sirds. "Nereti sievietes izvēlas interesantāka dizaina klēpjdatorus, piemēram, košākā krāsā vai no atšķirīga virsbūves materiāla. Turpretī vīriešiem vairāk patīk klasiskas krāsas un izturīgi materiāli, lai ierīce kalpotu pēc iespējas ilgāku laiku. Taču var būt arī pretēji – galvenais ir zināt sava partnera gaumi un vēlmes. Iespējams, ir vērts pieskaņot klēpjdatoru jau esošajam viedtālrunim. "Huawei" piedāvā krāsas gan unikālu dizainu piekritējiem, kam labpatiks smaragdzaļās krāsas klēpjdators, gan klasikas cienītājiem, kas vēlās ierīces minimālisma stilā," iesaka M. Tillers.

Jauda un veiktspēja atbilstoši veicamajiem uzdevumiem

Nākamais kritērijs ir ļoti atkarīgs no tā, kādam nolūkam dāvanas saņēmējs izmantos potenciālo klēpjdatoru. Svarīgi paturēt prātā dāvanas saņēmēja vajadzības ikdienā. Klēpjdators var būt lieliska dāvana kā darbam ar tekstiem, tā arī radošam darbam ar dažādām video un foto apstrādes programmām, kas parasti pieprasa lielāku klēpjdatora jaudu.

"Jebkuram dāvinātajam klēpjdatoram jābūt jaudīgam, lai spētu veikt arī neierastus uzdevumus, kas pieprasa lielāku ierīces kapacitāti, taču svarīgi, lai izvēlētajam klēpjdatoram tās netrūkst. Pateicoties 11. paaudzes "Intel® CoreTM" procesoram un jaunajai inteliģentajai dzesēšanas sistēmai, "Huawei MateBook X Pro 2021" nodrošina tūlītēju attēlu un video apstrādes procesu un iespēju veikt vairākus uzdevumus vienlaicīgi, nezaudējot laiku uz tādām nepilnībām kā ierīces pārkaršana pie apjomīgākiem uzdevumiem vai nespēja apstrādāt ienākošo informāciju uzreiz. Tā varēsiet būt droši, ka izvēlētā dāvana sagādā ne tikai prieku, bet arī ir uzticams digitālais palīgs produktivitātes veicināšanai," stāsta eksperts.

Papildfunkcijas, kas atvieglo ikdienu

Kad ierīces tehniskās specifikācijas ir izvērtētas, laiks padomāt par dažādām savienojamības funkcijām starp ierīcēm, kas var īpaši noderēt dažādu profesiju pārstāvjiem.

""Huawei" savās ierīcēs piedāvā "Huawei Share" funkciju, kas atvieglo dažādu ikdienas uzdevumu veikšanu. Piemēram, lai pārnestu attēlus no tālruņa, atliek tikai novietot to uz klēpjdatora paliktņa un viedtālruņa pārlūks atveras klēpjdatora ekrānā, lai ātri un ērti pārnestu dažādus failus vai atbildētu uz saņemtajām ziņām. Tāpat šī funkcija ļauj savienot klēpjdatoru ar planšetdatoru, lai palielinātu darba virsmu vai lai izmantotu planšetdatoru kā prezentācijas ekrānu. Šādas funkcijas īpaši noderēs tām otrajām pusītēm, kas bieži maina atrašanās vietu darba laikā vai strādā radošajā sfērā, rediģējot dažādus video vai foto materiālus," skaidro M. Tillers.

Lai vai kāds klēpjdators tiks iegādāts mīļotajam cilvēkam, jāatceras to iesaiņot atbilstoši svētku noskaņām, lai Ziemassvētkos sagādātu īstu pārsteigumu dāvanu atvēršanas brīdī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!