Foto: Pixabay
Plastmasas maisiņi ir vispiemērotākā un ērtākā iepakojuma izvēle uzņēmumiem un patērētājiem. Sākot ar iepirkšanās nozari un mazumtirdzniecību un beidzot ar iesaiņošanu – plastmasas maisiņi tiek izmantoti visā pasaulē plašā mērogā. Katru gadu tiek izmantoti gandrīz 500 miljardi plastmasas maisiņu, un lielākā daļa no tiem tiek izmantoti tieši iepirkšanās nolūkos.

Tātad plastmasas maisiņu ekonomisko labumu nav iespējams ignorēt, un tas ir vairāk nekā acīmredzams, bet kā gan ar vides apdraudējumu? Zemāk mēs esam apkopojuši plastmasas maisiņu priekšrocības gan mazumtirgotājiem, gan klientiem.

Lētāki nekā papīra vai auduma iepakojumi

Viens plastmasas maisiņš jums izmaksās ne vairāk kā dažus centus, un parasti tie ir daudz lētāki nekā papīra maisiņi, kas vairumā gadījumu maksā divreiz dārgāk. Savukārt par vairākkārt lietojamiem auduma maisiņiem jums droši vien būs jātērē pat daži eiro par vienu gabalu.

Tos var ātrāk atvērt un iepakot preci

Plastmasas maisiņus var atvērt ātrāk, iepakot vajadzīgās preces un aizvērt, ļaujot jums ietaupīt dažas sekundes. Šī iemesla dēļ tos tik plaši izmanto aizņemtie veikalu kasieri, lai nodrošinātu efektīvāku cilvēku apkalpošanu. Turklāt plastmasas maisiņi aizņem mazāk vietas nekā papīra maisiņi gan tos uzglabājot, gan arī pie kases. Atšķirībā no plastmasas maisiņiem vairākkārt lietojamie auduma maisiņi aizņem vairāk vietas un ir ievērojami smagāki.

Tie ir bioloģiski noārdāmi

Mūsdienās lielākā daļa plastmasas maisiņu ir bioloģiski noārdāmi, tas nozīmē, ka tie sadalās saprātīgā laika periodā pēc to izmešanas atkritumos. Bioloģiski noārdāmie maisiņi sadalās trīs gadu laikā, savukārt vidējais laiks, kādā pilnībā sadalās parastais plastmasas maisiņš, ir vismaz 500 gadi. Tas ir tāpēc, ka bioloģiski noārdāmos maisiņus sadala baktērijas un citi dzīvie organismi. Līdz ar to bioloģiski noārdāmie plastmasas maisiņi neatstāj nekādas pēdas un ir nekaitīgi apkārtējai videi.

Patērē mazāk enerģijas

Saskaņā ar plastmasas maisiņu ražotāja - uzņēmuma "Plasteda" sacīto, plastmasas maisiņu ražošanas process ir energoefektīvāks, turklāt cieto atkritumu procentuālais daudzums ir mazāks. Plastmasas maisiņa ražošanai tiek patērēts līdz pat 40% mazāk enerģijas, un tas rada par 70% mazāk cieto atkritumu nekā papīra maisiņš.

Izturīgi un ūdensnecaurlaidīgi

Plastmasas maisiņi ir plaši zināmi ar savu labo izturību - tos nav viegli pārplēst un tie ir izturīgi pret daudzām ķīmiskām vielām. Plastmasas maisiņi pārspēj papīra un auduma maisiņus, kad ir jāaizsargā maisiņa saturs no lietus vai ūdens.

Ērti zīmolu izvietošanai

Ja jums pieder veikals vai lielveikalu, jums ir visai vienkārši uzdrukāt uzņēmuma nosaukumu, logotipu vai citu informāciju uz plastmasas maisiņiem. Vairums ražotāju piedāvā drukātus logotipus un cita veida informāciju uz maisiņiem.

Tātad šeit jūs varējāt lasīt par dažām lieliskām priekšrocībām, izmantojot plastmasas maisiņus jūsu uzņēmumā un mājās.

Plastmasas maisiņu sniegtie ieguvumi ir daudz, un turklāt, tos rūpīgi pārstrādājot, gan patērētāji, gan uzņēmumi var gūt labumu no to izmantošanas videi draudzīgā veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!