Foto: Publlicitātes foto
Kompānijas "Asus" sarakstā ir daudz produktu, kuri ir ieguvuši mīlestību un cieņu no spēlētājiem visā pasaulē. Īpašu vietu starp tiem ieņem sērija TUF: tās ir super drošas ierīces, kuras viegli tiek galā gan ar spēļu, gan arī ar fizisko slodzi. Tāpēc jauna portatīvā datora "TUF Gaming A15" iznākšanu 2020. gada ziemā ar nepacietību gaidīja ne tikai fani, bet arī uzticamas tehnikas pielūdzēji.

"TUF Gaming A15" ir svaigs spēļu klēpjdatora "Asus" modelis, kas izmēru ziņā ir starp kompakto "Zephyrus G14" un tā "vecāko brāli" A17 ar 17 collu ekrānu. Taču tas nekādā gadījumā nav viduvējs dators: mūsu priekšā ir spēcīga geimeru platforma, kas apvieno mobilitāti ar uzlabotu drošību. Spēles, straumēšanas režīms, lietotnes, studijas vai darbs – ar šo visu "TUF Gaming A15" tiks galā bez jebkādām problēmām.

Kas ir iekšā

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem modeļiem "TUF Gaming A15" ir kļuvis kompaktāks. Tomēr kompaktums šeit nemaz netraucē veiktspēju. Datora iekšā spēlētāju sagaida jaunākais astoņkodolu procesors AMD Ryzen 9, kas ir ideāli piemērots daudzuzdevumu darbam. Videokarte "GeForce RTX 206" spēj nodrošināt augstu kadru frekvenci vairākumam populāru spēļu. Ātrai lejupielādei kalpo cietvielu disks ar ietilpību līdz 1 Тb. Operatīvā atmiņa līdz 32 Gb ļauj aizmirst par "bremzēšanu" un "uzkāršanos".

"TUF Gaming A15" jaudas ar rezervi pietiks gan mācībām, gan arī darbam no mājām. Ar šo pilnīgi noteikti nebūs nekādu problēmu. Bet kā ir ar mobilitāti? Kā šis klēpjdators parādīs sevi ārpus mājas, kad mēs visi varēsim atkal ceļot vai vienkārši strādāt vai mācīties no kafejnīcām? Kompānijai ASUS ir izdevies palielināt akumulatora ietilpību (tagad tā ir 90 W/h), un video apskates režīmā klēpjdators spēj darboties līdz 12,3 stundām. Ja ņemt vērā ļoti pieticīgu svaru (2,3 kg), tad kļūst skaidrs: jūsu rokās ir patiesi jaudīga un mobilā ierīce. Darbs vai spēles, mājās vai ceļā – "TUF Gaming A15" atbilst visām īpašnieka prasībām.

Vēl jo vairāk tāpēc, ka nesāt klēpjdatoru mugursomā var bez bažām. Sērija "TUF Gaming" atšķiras ar paaugstinātu uzticamību un stabilitāti. "TUF Gaming A15" ir sertificēts pēc ASV militāri-rūpnieciskā standarta MIL-STD-810H. Tas nozīmē, ka ierīce nebaidās no triecieniem, ekstremālas temperatūras, mitruma un pārvadāšanas. Starp citu, katra ierīce ir pārbaudīta uz kritiena no neliela augstuma.

Dizains


Tas viss, tomēr, nenozīmē, ka "TUF Gaming A15" no dizaina viedokļa ne ar ko neizceļas. Tieši otrādi! Ir pieejami divi varianti: agresīvi melns ar spilgtiem sarkaniem akcentiem un pelēks. Pēdējo variantu "Asus" sauc par "diskrētu", bet patiesībā tas ir stilīgs un atturīgs. Šis dizains ir ļoti piemērots tiem, kas nevēlas atklāt visiem savu spēļu mīlētāja raksturu.

Dizaineri ir piedomājuši par ergonomiku: ierīces pamatnes tekstūra palīdz klēpjdatoram stingri stāvēt uz virsmas. Slīpēts metāls zem plaukstu locītavām ne tikai skaisti izskatās, bet arī ir izturīgs pret netīrumiem.

Un vēl kaut kas

  • Tastatūra: geimera sapnis. Apgaismojums, izcelta taustiņu WSAD kombinācija, paātrināta taustiņu reakcija, īpaša izturība (resurss ir domāts vairāk nekā 20 miljoniem nospiedumu).
  • Pilnvērtīga atdzesēšanas sistēma, kas ļauj uzturēt augstu veiktspēju. Savukārt pašattīrīšanās tehnoloģija novērš putekļu uzkrāšanos.
  • Vēlaties pievienot atmiņu? Klēpjdators ir samontēts tā, ka visu var izdarīt ar vienu skrūvgriezi.
  • Saskarņu arī netrūkst: divi ātrgaitas USB 3.2 Type-A porti un viens USB 2.0 Type-A ports. Ārējā monitora pieslēgšanai var izmantot USB-C portu, bet ir arī HDMI kabelis. Klēpjdatoram ir RJ45 tīkla ports, kā arī standarta austiņu izeja.

www.asus.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!