Foto: Publicitātes foto
Stilīgs papildinājums klēpjdatoru piedāvājumā aizrautīgiem spēlētājiem: pārdošanā ir parādījušies "ROG Zephyrus M16 GU603" modeļi ar 16 collu ekrānu un spēcīgām "iekšām". Laiks iepazīties ar tiem tuvāk.

Sākumā – īss ieskats "ASUS" spēlētāju visumā. Klēpjdatoru sērija "TUF" orientējas uz spēlētājiem un liek uzsvaru uz agresīvu dizainu un paaugstinātu drošību. Sērija "ROG" ir universālāka: šādi klēpjdatori piemēroti gan biroja darbam, gan arī cilvēkam, kurš nopietni nodarbojas ar video vai grafiku. Tie ir smalki, viegli un kvalitatīvi portatīvie datori ar spēcīgu komplektāciju. Turklāt tie ne tikai spēj tikt galā ar jebkuru uzdoto uzdevumu, bet arī piesaista uzmanību, pateicoties modernam dizainam.

"ASUS ROG Zephyrus M16 GU603" ir tieši tāds. Šī modeļa galvenā iezīme ir liels ekrāns ar malu attiecību 16:10, ko "ASUS" inženieri ir spējuši ietvert 15 collu modeļa korpusā. Kā? Pateicoties ļoti smalkam rāmim. Tā rezultātā ekrāns ļauj ne tikai spēlēt visjaunākās spēles, bet arī ērti strādāt ar dokumentiem un tīmekļa lapām. Turklāt klēpjdatoru var atlocīt pat 180 grādu leņķī.

Visas šīs iespējas dod mums mājienu par to, ka "ROG Zephyrus M16 GU603" ir spēlētāju klēpjdatora un profesionālas darba stacijas hibrīds. Īstenībā "ASUS" neslēpj, ka modelis tika izstrādāts, ņemot vērā profesionālo lietotāju vēlmes. To apliecina arī diezgan atturīgs dizains.

Kas ir iekšā?

"ROG Zephyrus M16 GU603" var iegādāties dažādās komplektācijās, bet katrā no tām būs spēcīgs procesors (kā minimums "Intel Core i7-11800H") un videokarte "NVIDIA GeForce RTX 3070". Videokarte ļauj komfortabli spēlēt vismodernākās spēles (8K formātā), nodarboties ar trīsdimensiju modelēšanu vai nodrošināt video straumēšanu visaugstākajā kvalitātē.

Portatīvie datori ir aprīkoti ar 16-32 Gb operatīvo atmiņu un SSD diskiem ar ietilpību līdz 2 TB. Tas nozīmē, ka dators neķersies un nebūs ilgi jāgaida, kamēr dators pamostas no miega režīma.

Šādai jaudai ir nepieciešama enerģija. Akumulators (90 W/h) spēj darbināt datoru līdz pat 10 stundām bez uzlādēšanas (spēles, kas prasa daudz resursu, protams, izlādēs to ātrāk). Uzlādei ir paredzēta Type-C pieslēgvieta, un datoru var ātri uzlādēt līdz 50% tik vien kā pusstundas laikā. Atgādinām, ka mēs vēl joprojām runājam par ultra portatīvu klēpjdatoru, kas sver tikai 1,9 kg un kura korpusa biezums ir divi centimetri.

Un vēl šis tas

Dizains. "ROG Zephyrus M16 GU603" dizaina akcents ir prizmatisks vāka spīdums. Melnās krāsas korpusā ir izveidoti 8279 sīki caurumi, un, kad uz tā noteiktā leņķī krīt gaisma, caur caurumiem mirdz prizmatiska plēve. Izskatās diezgan iespaidīgi. Dizaineri nav aizmirsuši arī par praktiskumu: korpusa daļa, kur visbiežāk pieskaras plaukstas, ir pārklāta ar speciālu pārklājumu, kas novērš traipu un pirkstu nospiedumu rašanos.

Skaņa. Seši iebūvēti skaļruņi, kas atbalsta tehnoloģiju "Dolby Atmos". Iespējams, labākā skaņas kvalitāte starp līdzīgām ierīcēm, kas ir lieliski piemērotas gan spēlēm, gan video straumēšanai, kā arī attālinātam darbam: "ROG Zephyrus M16 GU603" ir iebūvēti vairāki mikrofoni, kas var darboties dažādos režīmos, sākot ar stereo (dzīvās mūzikas ierakstīšanai) līdz režīmam, kad skaņa ir vērsta dažādos virzienos (konferences zvaniem).

Tastatūra. Ļoti klusa (klusāk par 30 db), kas ir optimizēta spēlētāju vajadzībām: palielinātā ātrumā apstrādā jebkura taustiņu daudzuma vienlaicīgas nospiešanas skaitu.

Pievienojiet visu, kas jums nepieciešams. Spēles kontrolieris, pele, ārējā tastatūra, cita perifērija – tam visam ir gatavi risinājumi. Trīs USB Type-A pieslēgvietas un viena Type-C (var darboties kā perifērijas interfeiss Thunderbolt 4, video interfeiss DisplayPort 1.4 un barošanas pieslēgvieta). Tad vēl HDMI ports, ligzdas microSD kartēm un austiņām.

"ASUS" oriģinālās lietotnes. Ir iespējams nopirkt klēpjdatoru ar "Windows 10" operētājsistēmu, kurā ir jau iepriekš instalētas īpašas programmas. "Armoury Crate" ļauj pārvaldīt klēpjdatora iestatījumus un izveidot profilus, kas automātiski ieslēdzas, aktivizējoties noteiktām programmām. Piemēram, izslēgt tastatūras apgaismojumu vai deaktivizēt taustiņu "Windows". "Game Visual" ir paredzēta, lai ātri iestatītu displeju dažādiem spēļu žanriem. Piemēram, ja jūs spēlējat "shooter" tipa spēles, tiek paspilgtinātas ekrāna tumšās vietas. Tā jums būs vieglāk pamanīt ienaidniekus ēnā.

Secinājums: "Asus ROG Zephyrus M16 GU603" – patiešām universāla ierīce klēpjdatoru pasaulē. Kompakts un viegls dators, ko ņemt līdzi ceļā, izmantot mājās vai birojā un strādāt ar maksimālu veiktspēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!