Foto: Publicitātes attēli
„Vičiūnu restorānu grupa”, kas pārvalda restorānu tīklus Lietuvā, iesoļo Latvijas tirgū – Rīgā durvis vēra pirmais „Charlie Pizza” restorāns,kurš atrodas Šķūņu iela 19, Vecrīgā.

Tuvāko piecu gadu laikā Latvijā grasās atvērt vēl desmit šai uzņēmumu grupai piederošus restorānus, kā arī uzsākt darbību Igaunijā un citās reģiona valstīs.

„Charlie Pizza", „La Crepe" un „Carskoje Selo" preču zīmes jau no paša sākuma tika veidotas un attīstītas starptautiskajai izaugsmei," apgalvo „Vičūnu restorānu grupas" direktors Gedimins Balnis (Gediminas Balnis). „Pēdējo divu gadu laikā Lietuvā katru gadu atvērām piecus restorānus, bet šobrīd deviņās pilsētās kopā darbojas trīsdesmit četri. Dabiski, ka ir pienācis laiks paplašināt tīklu arī citās valstīs."

Pēc G.Balņa teiktā ienākšanu Latvijas tirgū rosināja veiksmīgā restorānu darbība Lietuvā.

„Pēdējo divu gadu laika periods grupas restorāniem bija pats veiksmīgākais. Neraugoties uz ekonomisko krīzi, restorānu apgrozījums divu gadu laikā palielinājās divkārt - no 7,5 miljoniem eiro 2009.gadā līdz 15.miljoniem eiro šogad."

Pēc G.Baļņa apgalvojuma Latvijas iedzīvotāji pēc saviem lietošanas paradumiem līdzinās lietuviešiem. „Pie tam, Latvijā ir nedaudz mazāka konkurence to ēdināšanas iestāžu segmentā, kas piedāvā zemākas cenas," Latvijas galvaspilsētas izvēles iemeslus uzskaita G.Balnis.

Jaunais „Charlie Pizza" restorāns Rīgā vienlaikus varēs uzņemt vairāk kā divus simtus apmeklētāju, bet tajā strādās trīsdesmit darbinieki.

„Vičūnu restorānu grupa", kas pārvalda restorānu tīklus „Charlie Pizza", „Katpėdėlė", „Carskoje Selo" un „La Crepe", tika dibināta 2008.gadā, savukārt pirmais restorāns „Katpėdėlė" apmeklētājiem durvis vēra jau 1994.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!