"Tehnoloģija apvienojumā ar vietējo speciālistu zināšanām un investīcijām," – uz šādiem faktoriem balstās SIA "Sakret" veiksmes formula. Tieši pateicoties tai, darbi sokas ar katru gadu arvien raitāk, un uzņēmuma izvirzītie mērķi īstenojas.

Pozitīvisms un paļaušanās uz veiksmes formulu jūtama arī "Sakret" ražotnē, jo nevienā brīdī no uzņēmuma vadības vai darbiniekiem nav jūtamas bažas par nākotni. To apstiprina arī uzņēmuma direktors Andris Vanags, kurš ir pārliecināts - mērķis kļūt par nozīmīgākajiem būvmaisījumu tirgus dalībniekiem Baltijā, tiks sasniegts jau tuvākajā laikā.

SIA "Sakret" Latvijā veiksmīgi darbojas no 2003. gada. Ražošanas un pārdošanas apjomi aug ik gadu. 2013. gads uzņēmumam ir bijis īpaši veiksmīgs, jo dažādos Eiropas tirgos realizētas aptuveni 150 tūkstoši tonnas Baltijas rūpnīcās saražotā būvmaisījuma. Lai saprastu, cik daudz tas ir, A. Vanags saka: "Ja visus realizētos būvmaisījumus bērtu vilciena vagonos, tad kopā sanāktu 2500 vagonu kravas. Tas nozīmē, ka, ja vilciena lokomotīve būtu Rīgā, tad pēdējais vagons būtu Tukumā. Tik daudz esam saražojuši."

Papildus uzņēmums arī aktīvi strādā ar eksporta tirgu. Lielākās eksporta valstis ir Zviedrija, Somija, Norvēģija un Krievija.

Pārliecība par darba kvalitāti un pēdējā laikā gūtajiem sasniegumiem "Sakret" devusi motivāciju pieteikties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014" divās kategorijās - "Importa aizstājējprodukts" un "Inovatīvākais produkts".

Kā "Importa aizstājējproduktu" uzņēmums izvirzījis špakteļtepi "LH", kas paredzēta telpu sienu un griestu apdarei pirms krāsošanas vai tapešu līmēšanas, dekoratīvai apmešanai vai cita veida dekoratīvai apdarei. Kā norāda A. Vanags, šis produkts ir viegli uzklājams un slīpējams, tas izceļas ar mazu sarukumu, labu segtspēju un izteikti baltu krāsu. "Viena no galvenajām šīs špakteļtepes priekšrocībām ir tās cena, jo produktu ražojam tepat Latvijā, līdz ar to transportēšanas izmaksas nav tik augstas. Būtiska priekšrocība ir arī piegādes ātrums, kas pēc pasūtījuma veikšanas nav ilgāks par divām dienām. Tas attiecas uz piegādi būvlaukumā," - tā "Sakret" direktors.

Savukārt nominācijā "Inovatīvākais produkts" uzņēmums startē ar flīžu līmes iepakojumu. Tas, kā informē A. Vanags, ir izveidots pēc jauna, inovatīva dizaina, kas izstrādāts, balstoties uz patērētāju atsauksmēm un ieteikumiem. Iepakojums veidots tā, lai maksimāli vienkāršā veidā patērētājam nodotu svarīgāko informāciju par produktu un tā pielietošanu.

A. Vanags ir pārliecināts, ka abās kategorijās "Sakret" produkti ir konkurētspējīgi un pelnījuši augstu novērtējumu.

Vērtējot nākotnes plānus, A. Vanags uzsver, ka tālākos plānos ir celt vēl vienu rūpnīcu, kurā investīcijas tiks ieguldītas jaunās, uzlabotās tehnoloģijās. Tā kā jau pašlaik ražotne Latvijā ir pilnībā noslogota, jaunā rūpnīca varētu ievērojami palielināt ražošanas apjomus. "Mēs jau tagad ik gadu rūpnīcā ieguldām apmēram 50 tūkstošus eiro, ieviešot jaunas tehnoloģijas un investējot produktu izstrādē - nedomājam pie tā apstāties. Kopš pašas "Sakret" dibināšanas mēs savā nozarē esam viens no straujāk augošajiem uzņēmumiem ar lielāko apgrozījumu, tāpēc zinām, ka vienmēr ir jāinvestē, lai sasniegtu vairāk. Nedomājam apstāties pie jau sasniegtā," pārliecinoši saka uzņēmuma direktors A. Vanags.

Par konkursu "Eksporta un inovācijas balva"
"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!