Foto: Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Merks mājas" svin spāru svētkus projekta "Merks Viesturdārzs" 3. kārtā, atzīmējot ēkas augstākā punkta sasniegšanu un pilna projekta koptēla iezīmēšanu.

Dzīvojamā kvartāla būvniecība Klusā centra tuvumā sākta 2018. gadā. Trešā ir projekta noslēdzošā kārta. Kopējā apbūves platība visās projekta kārtās pārsniedz 28 tūkstošus m2, izbūvējot 353 dzīvokļus un 13 komerctelpas.

"Šobrīd esam iegājuši projekta izbūves finiša taisnē un ir sākti iekšējās apdares un tīklu izbūves darbi, kuros iesaistīta 150 cilvēku komanda," stāsta "Merks" valdes loceklis un celtniecības direktors.Andris Bišmeistars,

Projekts tiek būvēts atbilstoši A klases energoefektivitātes prasībām un pašlaik tajā norisinās silto grīdu izbūves un "estrich" grīdu betonēšanas darbi, kā arī logu montāža un mūrēšanas darbi. Trešās un noslēdzošās kārtas ēku ir plānots nodot ekspluatācijā 2023. gada izskaņā un projekta jaunie iedzīvotāji varēs ievākties savās jaunajās mājās jau 2024. gada sākumā.

"Pateicoties plašajai cilvēku izrādītajai interesei par "Merks Viesturdārzs", esam spējuši īstenot visas projekta kārtas ātrāk nekā sākotnēji plānots," saka "Merks mājas" valdes loceklis Mikus Freimanis.

Trešās kārtas ēkai būs 5 līdz 7 stāvi ar dzīvokļu kopējo platību no 33 m2 līdz 217 m2. Kopā tiks izbūvēti 90 dzīvokļi. Dzīvokļu pārdošanas cena - sākot no 153 tūkstošiem eiro. Ēkai būs A klases energoefektivitāte.

Dzīvokļi būs pieejami ar pilnu kvalitatīvu iekšējo apdari; griestu augstums ir 2,78 m, katram mājoklim ir paredzēta balkons, lodžija vai terase. Labiekārtotajā pagalmā plānots ierīkot mūsdienīgu bērnu spēļu laukumu. Saviesīgiem pasākumiem "Merks Viesturdārzs" 3. kārtas iedzīvotāji varēs pulcēties plašā 165 m2 lielā koplietošanas terasē, kas atradīsies ēkas 4. stāvā. Pazemes stāvā tiks ierīkotas privātās noliktavu telpas un autostāvvietas, ko būs iespējams iegādāties par papildus samaksu.

Pēc "Merks Mājas" teiktā, pašlaik projekta otrajā kārtā atlikuši 10 no 167 dzīvokļiem, savukārt trešajā kārtā – 74 no 90.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!