Foto: Publicitātes attēli
VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkotajā izsolē pie jauna īpašnieka ir tikusi Ērgļu arodvidusskolas ēka.

VNĪ ziņo, ka atkārtotā izsole Ērgļu arodvidusskolas ēkai ar pievienoto zemesgabalu noslēgusies ar nosolīto summu 69 tūkstoši eiro. Izsolē piedalījās 5 dalībnieki un tā tika noslēgta ar 39 soļiem.

Īpašums atrodas Oškalna ielā 10 un Lauksaimniecības ielā 14, Ērgļos, Madonas novadā, un to veido vairāk nekā 15 tūkstošus kvadrātmetru liels zemes gabals ar trim ēkām (arodvidusskolas ēka, dienesta viesnīca un sakņu un materiālu noliktava). Izsoles sākumcena bija 30 tūkstoši eiro, izsoles solis bija noteikts 1000 eiro.

Foto: Publicitātes attēli

"Ērgļu arodvidusskolas izsole ir visai garš stāsts. Pirmā objekta izsole tika rīkota 2022.gada martā. Sākoties kara darbībai Ukrainā, izsole uz laiku tika apturēta, lai gadījumā, ja tiktu saņemts valsts pārvaldes rīkojums par telpu nepieciešamību Ukrainas kara bēgļu izmitināšanas vajadzībām, tās varētu tikt izmantotas šim nolūkam. 2023. gada 14. augustā tika rīkota arodvidusskolas atkārtota izsole. Objekts tika nosolīts par 161 tūkstoti eiro, tomēr samaksa noteiktajā termiņā netika veikta. Īpašums tika piedāvāts nākamajam augstākās summas nosolītājam, kurš arī izvēlējās neiegādāties objektu, tāpēc tas tika izsolīts atkārtoti," skaidro VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Šobrīd Ērgļu arodvidusskola ir nosolīta. Par objektu jānorēķinās divu nedēļu laikā.

Ērgļu arodvidusskolas ēkai piegulošais īpašums Oškalna ielā 14, Ērgļos, kurā ietilpst zemes platība 57 660 kvadrātmetru un septiņas būves, tika veiksmīgi nosolīts par summu 114 tūkstoši eiro 2023. gada 14.augustā un samaksa par šo īpašumu tika saņemta līgumā paredzētajā laikā.

Plašāka informācija par izsolēm, ieskaitot izsolītajiem nekustamajiem īpašumiem, pieejama uzņēmuma mājaslapā.

Atbilstoši kapitālsabiedrības stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešami valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem.

Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!