Foto: Publicitātes attēli

Nekustamo īpašumu attīstītājs "AFI Investments" piesaistījis no "Swedbank" 8,9 miljonus eiro, kas atbilst "Swedbank" ilgtspējīga aizdevuma kritērijiem, daudzdzīvokļu ēku kompleksa celtniecībai Rīgā, Pļavniekos.

Projektam ar nosaukumu "Trebū Home" tiks īstenota 3. apbūves kārta, kas ietver 3 dzīvojamās ēkas, nodrošinot Rīgas iedzīvotājus ar vairāk nekā 150 jauniem dzīvokļiem. Ēkas patlaban ir būvniecības stadijā un šobrīd būvniecība ir pabeigta par 50%. Dzīvokļu oficiālā iepriekšpārdošana vēl nav sākusies. To plānots uzsākt tuvākajā laikā, informē uzņēmumā.

Projekta "Trebū Home" kopējā apbūves platība pārsniedz 145 tūkstošus m2 un tajā kopumā tiks izbūvēti vairāk nekā 1400 dzīvokļi, attīstot vienu no vērienīgākajiem dzīvojamo namu kompleksiem Rīgā. Projekta būvniecības procesā izmantoti moderni tehniskie risinājumi, bet materiālu izvēlē īpaši izvērtēta arī energoefektivitāte, lai iedzīvotājiem nodrošinātu minimālu resursu patēriņu un ērtu dzīvošanu siltos mājokļos. Bez tam plānots attīstīt arī apkārtējo vidi - 10 hektāru plašā teritorijā paredzētas izgaismotas un labiekārtotas pastaigu takas, atpūtas soliņi un bērnu rotaļlaukumi.

Kā norāda "Swedbank" Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītāja Olga Kotova uzsver: ""AFI Investments" projektus palīdzam īstenot jau vairākus gadus. Mūsu ilggadējā sadarbībā esam pārliecinājušies, ka uzņēmums īsteno projektus mūsdienīgu cilvēku prasībām."

Uzņēmums "AFI Investments" izveidots projekta "Trebū Home" īstenošanai un pārstāv "AFI Group". Grupas uzņēmumi darbojas Čehijā, Polijā, Rumānijā, Serbijā, Bulgārijā un Latvijā, attīstot biznesa parkus un biroju kompleksus, iepirkšanās centrus un mazumtirdzniecības īpašumus, kā arī dzīvojamās un jaukta tipa apbūves. Grupas uzņēmums "AFI Europe" līdz šim īstenojis arī 5 dzīvojamo ēku kompleksu "Metropolia" Imantā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!